Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 7 september 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 31 augustus 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet voor de inrichtingen Kerkplein 5-7 en 9 te Abcoude.
Toelichting:
De ondernemer van de inrichtingen Kerkplein 5-7 en 9 te Abcoude heeft een verzoek om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet ingediend. Er zijn geen weigeringsgronden aanwezig derhalve kan de drank- en horecavergunning verleend worden aan de ondernemer van wijnhandel De Wakende Haan, Hotel Abcoude en restaurant De Wakende Haan. Ambtelijk advies:
Vergunningen (3) verlenen ingevolge artikel 3 van de Drank- en Horecawet. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Werkafspraken gemeente Abcoude en Bureau BIBOB (Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur).
Toelichting:
Bij besluit van 22 juni 2004 heeft uw college besloten de BIBOB beleidslijn vergunningen horeca- en seksinrichtingen vast te stellen. Een kopie van dit besluit is toegestuurd aan het Bureau BIBOB (het bureau dat de onderzoeken i.h.k.v. de integriteitsbeoordelingen verricht). Naar aanleiding hiervan heeft het Bureau BIBOB werkafspraken opgesteld zodat als de gemeente een verzoek indient direct duidelijk is hoe met een dergelijk verzoek door partijen dient te worden omgegaan. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt akkoord te gaan met de werkafspraken en deze getekend te retourneren aan het Bureau BIBOB.
B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen antwoord op de vraag of de aanvraagkosten ten laste (kunnen) worden gebracht.

4. Verzoek plaatsing tweede sirene Abcoude Noord en verplaatsing huidige sirene. Toelichting:
Het bereik van het waarschuwings- en alarmeringsstelsel in de dorpskern van Abcoude is niet optimaal. Ter verbetering van de dekking van de sirene dient de gemeente een verzoek in te dienen bij het ministerie van BZK om een tweede sirene te plaatsen in Abcoude -Noord en de huidige te verplaatsen. Ambtelijk advies:
BZK verzoeken de toegezegde sirene te plaatsen en de huidige te verplaatsen naar genoemde locaties.
Als eigenaar van de grond van de aangewezen locaties toestemming verlenen hierop de sirenes te laten plaatsen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Verzoek om vergunning voor het organiseren van een expositie in Fort Abcoude te Abcoude op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2004 door het Kunstenaarscollectief Abcoude. Toelichting:
Het Kunstenaarscollectief Abcoude wil op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2004 een expositie organiseren in Fort Abcoude. De stichting Fort Abcoude mag namens de gemeente onder bepaalde vastgestelde voorwaarden het fort kleinschalig en kortstondig exploiteren. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening, de Winkeltijden- en de Zondagswet zijn respectievelijk een vergunning, een vrijstelling en een ontheffing noodzakelijk. Gelet op de ervaringen van voorgaande jaren zijn er geen feiten of omstandigheden bekend waarop de expositie geweigerd zou moeten worden, derhalve de benodigde beschikkingen verlenen.
Ambtelijk advies:
Aan burgemeester: ingevolge artikel 4. lid 1 vande Zondagswet ontheffing verlenen; Aan het College: ingevolge artikel 2.2.2 van de APV vergunning verlenen (evenement) en ingevolge artikel 7 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 ontheffing verlenen (verkoop op zondag). B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van sandwichborden ter aankondiging van de nationale Week van de Vooruitgang in de periode 16 t/m 22 september 2004 en toestemming voor het ophangen van spandoeken op het hek van de Hugo de Vriestuin en aan de daarvoor geplaatste palen op de hoek van de Broekzijdselaan met de Amsterdamsestraatweg op 18 en 19 september 2004.
Toelichting:
De vereniging Milieudefensie Abcoude/Baambrugge heeft een verzoek om vergunning en toestemming ingediend voor het mogen plaatsen van borden met posters en het mogen ophangen van twee spandoeken. Op grond van artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Ingevolge de criteria voor reclame- uitingen los van de gevel van de Welstandsnota Breukelen, Loenen, Abcoude voldoet een reclame- uiting in ieder geval aan redelijke eisen van welstand als de plaatsing bestemd is ten behoeve van in de gemeente plaatsvindende evenementen mits de sandwichborden onderaan lantaarnpalen geplaatst worden zonder voetgangers te belemmeren voor een periode van maximaal 10 dagen. Tevens dient de maatvoering van de borden maximaal 1.20 meter hoog en 0.80 meter breed te zijn. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Rekening 2003 AVU.
Toelichting:
Uit de rekening 2003 van de AVU blijkt dat de gemeente Abcoude over 2003 21.249 zal ontvangen . Ambtelijk advies:
Het nog te ontvangen bedrag van 21.249 over 2003 ten gunste te laten komen van het produkt afvalverwijdering en -verwerking 2003.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Dagtocht voor ouderen.
Toelichting:
Op 19 augustus j.l. is een dagtocht voor 65-plussers georganiseerd, mede gelet op het feit dat de afgelopen twee jaar de door allerlei oorzaken dagtocht voor ouderen niet georganiseerd is. Ambtelijk advies:
Alsnog in te stemmen met de organisatie van een dagtocht voor 65-plussers. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Boeteverordening Wet Inburgering Nieuwkomers. Toelichting:
Op 1 januari 2004 is de Wet Werk en Bijstand in werking getreden. Hiermee is het systeem van bestuurlijke boeten van de Wet inburgering nieuwkomers vervallen. In plaats daarvan moet de gemeente zelf het boetebeleid vormgeven.
Op grond van artikel 47 van de Invoeringswet Wet Werk en Bijstand luidt artikel 18 zevende lid van de Wet inburgering nieuwkomers: "bij gemeentelijke verordening worden nadere regels gesteld over de hoogte van de boete".
Ambtelijk advies:
De gemeenteraad voor te stellen de Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers vast te stellen conform bijgaand besluit.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Project "Doe effe normaal".
Toelichting:
Het project "Doe effe normaal" wordt vanaf komend schooljaar niet meer door de politie uitgevoerd. Bureau HALT is bereid een drietal "Doe effe normaal" lessen over te nemen. Ambtelijk advies:

- Van bureau HALT drie extra lessen in het kader van "Doe effe normaal" afnemen voor de vijf basisscholen in de gemeente.

- De scholen aanschrijven met bijgevoegde brief. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 14 september 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 7 september 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden ter bekendmaking van de nieuwe zender, tevens calamiteitenzender, van RTV Utrecht in de periode 20 t/m 29 september
2004.
Toelichting:
Bizon Mediagroep heeft een verzoek om vergunning ingediend voor het mogen plaatsen van driehoeksborden ter bekendmaking van de nieuwe zender van RTV Utrecht. Op grond van artikel
2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Ingevolge de criteria voor reclame-uitingen los van de gevel van de Welstandsnota Breukelen, Loenen, Abcoude voldoet een reclame-uiting in ieder geval aan redelijke eisen van welstand als de plaatsing bestemd is ten behoeve van in de gemeente plaatsvindende evenementen mits de sandwichborden onderaan lantaarnpalen geplaatst worden zonder voetgangers te belemmeren voor een periode van maximaal 10 dagen. Tevens dient de maatvoering van de borden maximaal 1.20 meter hoog en 0.80 meter breed te zijn. De nieuwe zender van RTV Utrecht wordt gebruikt bij de aankondiging van rampen. Derhalve afwijken van het criterium dat borden alleen geplaatst mogen worden voor in de gemeente plaatsvindende evenementen. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 2-9-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning plaatsen kap op woonhuis (conform het zg. kappenplan), Zr. Claassenhof 11, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-8-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis, Paddenburg 8, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-8-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, Voordijk 6, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 30-8-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning veranderen woonhuis, Voordijk 55, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 30-8-2004 :
Overeenkomstig voorstel besloten.

---