Gemeente Zaanstad

Gemeente, makelaars en ontwikkelaars ondertekenen makelaarsovereenkomst voor bedrijvenpark HoogTij

donderdag 16 september 2004

In het kader van het project bedrijvenpark HoogTij ondertekenen gemeente, makelaars en ontwikkelaars donderdag 16 september op ludieke wijze een bijzondere makelaarsovereenkomst. Dit gebeurt op de locatie HoogTij in Westzaan, bij de nieuwe rotonde aan de Westzanerweg om 09.00 uur. Met deze ondertekening wordt een belangrijke stap gezet om de acquisitie van bedrijven voor HoogTij krachtig in te zetten. Bijzonder aan de overeenkomst is dat ontwikkelaars, makelaars en de gemeente op deze wijze samenwerken. Vooral ook, omdat de gemeente zowel als grondeigenaar én als makelaar optreedt. Dit laatste in combinatie met Kuijs Reinder Kakes en Gerard Wijma bedrijfsmakelaars.

HoogTij is volop in ontwikkeling. De drie partijen: RON Westzaan BV, Westzanerpolder Noord Beheer BV en de gemeente Zaanstad zijn druk bezig met alle voorbereidende werkzaamheden voor het aanleggen van het park.

Ook de acquisitie wordt met het tekenen van de overeenkomst krachtig ingestoken. In het kader van de duurzame ontwikkeling van het bedrijvenpark is het erg belangrijk dat het juiste bedrijf op de juiste grond wordt gevestigd. Door intensieve samenwerking tussen gemeente en makelaars kunnen ook aspecten als milieu meteen goed meegenomen worden in de plaatsing van bedrijven op het park. Hierin beschikt de gemeente over veel kennis. Daarnaast beschikken de makelaars over veel kennis op het gebied van acquisitie, netwerken en begeleiden van potentiële bedrijven. Door een makelaarscombinatie aan te gaan, maken alle partijen op de juiste wijze gebruik van elkaars sterke kanten.

Juist om het gezamenlijke belang dat ontwikkelaars, makelaars en gemeente hebben te benadrukken, is gekozen voor een officiële samenwerkingsvorm tussen alle partijen. Het is voor de eerste maal dat in Zaanstad een dergelijke tripartite overeenkomst wordt aangegaan bij de uitgifte van bedrijfsterreinen.