Gemeente Maastricht

Uit: Bericht uit Maastricht (week 38 / 2004)

Week van de Vooruitgang

U kunt op 18 september uw fiets gratis parkeren in de fietsenstalling van de Vrijthofgarage.

Van 16 tot en met 22 september 2004 worden in Europa allerlei activiteiten georganiseerd om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. En vooral om te laten zien dat het anders kan en moet. In deze week zijn er enkele themadagen benoemd zoals 'op voeten en fietsen naar school' en de 'Openbaar vervoer promotiedag'. Want de manier waarop wij ons verplaatsen heeft niet alleen grote gevolgen voor ons milieu, de veiligheid en leefbaarheid in onze wijk maar ook voor onze gezondheid.

Maastricht doet ook aan een aantal themadagen mee tijdens de Week van de Vooruitgang. Op donderdag 16 september gaan de leerlingen van de basisscholen 'op voeten en fietsen naar school'. Bij diverse basisscholen worden maatregelen getroffen om het 'spitsuur' rondom scholen minder problematisch te laten verlopen.

Zaterdag 18 september is de 'op de fiets naar de winkel dag'. De fietsenstallingen in de Vrijthofgarage, de Dominikanerkerk en aan de Kesselskade zijn deze dag gratis.

Dinsdag 21 september is 'Ruim baan voor bus, tram, trein'. Gemeente Maastricht heeft op deze promotiedag voor het Openbaar Vervoer in samenwerking met Stadsbus een loterij georganiseerd. Reizigers die op deze dag met de stadsbus reizen, kunnen door het inzenden van hun plaatsbewijs van die dag meedingen naar twee door Stadsbus beschikbaar gestelde jaarabonnementen en veertig door de gemeente beschikbaar gestelde maandabonnementen. Het deelnamebewijs kunt u hieronder downloaden.

En woensdag 22 september is 'Autodate dag'. Vorig jaar is Autodate - ook wel gedeeld autogebruik genoemd - in Maastricht geĂŻntroduceerd. En nu krijgt Greenwheels, de organisator van Autodate voor de gemeente, er twee autodate plekken bij.