Docdata NV

Te verspreiden op 6 september 2004
U.S. Eastern Standard Time 02.30h. U.K. 07.30h. Continental Time 08.30h.

P E R S B E R I C H T
DOCdata N.V. maakt bekend dat EUR 0,40 kapitaal per aandeel zal worden terugbetaald op 16 september 2004.

DOCdata N.V. maakt vandaag bekend dat de terugbetaling van kapitaal ten bedrage van EUR 0,40 per aandeel in contanten per 16 september 2004 betaalbaar zal worden gesteld. Met ingang van 13 september 2004 zal de notering van gewone aandelen DOCdata N.V. op de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. plaatsvinden in de nieuwe nominale waarde van EUR 0,10 per aandeel.

Houders van gewone aandelen behoeven zelf geen actie te ondernemen en ontvangen de hen toekomende kapitaalterugbetaling (zonder inhouding van dividendbelasting) door tussenkomst van hun bank of commissionair waar de betreffende aandelen op 10 september 2004 na kantoorsluiting voor hun rekening worden geadministreerd.

Deze terugbetaling is het gevolg van het in de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van DOCdata N.V., welke is gehouden op vrijdag 14 mei 2004, genomen besluit tot wijziging van de statuten van de vennootschap, tevens inhoudende een terugbetaling op aandelen door vermindering van de nominale waarde van de aandelen met EUR 0,40 per aandeel van EUR 0,50 tot EUR 0,10 per aandeel.

§ DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor de media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa. § DOCdata E-commerce Fulfillment houdt zich bezig met fijnmazige logistiek en gepersonaliseerde distributie voor onder andere Internetwinkels, detailhandel ketens en hard- en softwarebedrijven, voornamelijk voor de Europese markt.
§ Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan.

Waalwijk, Nederland, 6 september 2004 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.E.T. Verstraeten Financieel directeur Tel. +31 416 631 100 Pagina 1 van 1


---- --