Ingezonden persbericht


Oosterse topchefs van de Fine Eastern Restaurants koken voor het goede doel: 50.000 euro ingezameld voor SOS-Kinderdorpen tijdens benefietdiner RAI

Amsterdam-, 16 september - Topchefs gelieerd aan de Fine Eastern Restaurants (FER) hebben tijdens een benefietdiner in de RAI met hun kookkunsten 50.000 euro ingezameld. Zij hebben gekookt voor vaste gasten en relaties van hun restaurants, met als verschil dat ditmaal de rekening van de maaltijd ten bate van het SOS-kinderdorp in Kaifeng was. Onder de ruim 300 gasten waren ook topkok Joop Braakhekke en ANWB-directeur Guido van Woerkom aanwezig. Het benefietdiner werd georganiseerd ter ere van het 20-jarige bestaan van de 'eredivisie onder de Chinees / Oosterse restaurants in ons land'. Fine Eastern Restaurants is een vereniging waarvan de betere Chinees/Oosterse restaurateurs van Nederland lid zijn.

Foto v.l.n.r. de heer Li Shiqi afgevaardigde van de Chinese Ambassade en FER-voorzitter Ho Kai Yen overhandigden de cheque aan SOS-bestuurslid Paul Nouwen en directeur Albert Jaap van Santbrink van SOS-Kinderdorpen Nederland.

Het project van Fine Eastern Restaurants in Kaifeng: In elk kinderdorp over de wereld staat een gemeenschapshuis centraal, hier kunnen de kinderen uit het dorp maar ook uit de nabije omgeving samenkomen om diverse activiteiten te ontplooien van sport en spel tot muziek en dans. Dankzij de bijdrage van de vereniging van de Fine Eastern Restaurants kan het gemeenschapshuis, dat op dit moment wordt uitgebreid, worden voorzien van een nieuwe inrichting, tafels, stoelen, tafeltennistafel, computers en artistieke instrumenten.

Het SOS-kinderdorp Kaifeng
In 1997 opende SOS-Kinderdorpen de deuren van het zesde kinderdorp in China. Het kinderdorp ligt in de grootste woonwijk van Kaifeng in de provincie Henna vlakbij de gele rivier. Tegenwoordig telt China al 9 SOS-kinderdorpen waar we ruim 1000 kinderen dagelijks liefdevol opvangen, opvoeden en begeleiden naar een kansrijke toekomst.

Het SOS-kinderdorp bestaat uit 14 gezinshuizen, een kleuterschool, een verpleeghuis, een jeugdhuis, een administratiegebouw en het huis voor de dorpsdirecteur. In het dorp wonen 112 kinderen, in de leeftijd van 1 tot 15 jaar oud, verdeeld over 14 families. Kinderen boven de 15 jaar worden opgevangen in het speciale SOS-jongerenhuis. Hier wonen de pubers begeleid op kamers en worden ze geholpen bij de laatste stappen naar zelfstandigheid. Nog steeds onder de verantwoordelijkheid van SOS-Kinderdorpen. De kinderen krijgen les op de dichtbij gelegen lagere en middelbare school

Contactpersoon SOS-Kinderdorpen :

Marjolein Lankhout
Marketing en Communcatie Manager
telefoon: 020 - 4080190
Fax: 020 - 6696452
E-mail: marjolein@soskinderdorpen.nl

Contactpersoon Fine Eastern Restaurants:

Smulders public relations bv
Jean M.J.H. Smulders
Telefoon: 070-3209307 / 06-53766971
Fax : 070-3200039
E-mail: info@smulderspr.nl / jsprconsult@planet.nl www.smulderspr.nl

www.soskinderdorpen.nl / www.fer.nl


---- --