Perdu
Vrijdag 17 september
Aanvang: 20.30 uur

M.m.v Ricardo Cuadros, Eva Navarro, Orlando Miño, Lincoln Almada en Barber van de Pol

Wie heeft er nooit een Spanjaard gelezen? Een schrijver uit het Spaans taalgebied. Twee jaar geleden werd Cervantes' Don Quijote door literatuurcritici tot beste boek ooit gekozen. In juni van dit jaar stond Neruda in het zonnetje met zijn honderdste geboortejaar. En Gabriel García Márquez behoort al jaren tot de best verkopende auteurs in Nederland. De spaanstalige literatuur heeft door de jaren heen zijn plaatsje in de wereldliteratuur wel verdiend.

Ook in Nederland zijn er veel Spaanstalige dichters aktief. Voor deze vrijdagavond heeft Perdu drie dichters uitgenodigd die ieder uit eigen werk zullen voordragen. De dichters zijn Ricardo Cuadros (Chili), Suzana Drangosch (Argentinie) en Eva Navarro (Spanje). Vertalingen van de gedichten zullen op een scherm te volgen zijn.
Na de pauze zullen dezelfde dichters opnieuw hun opwachting maken, maar dan ondersteund door muziek. Perdu heeft deze avond namelijk ook twee Spaanse muzikanten uitgenodigd om het programma helemaal een Spaans(talig) uitzien te geven. Het hele dichtprogramma zal worden ingeluid door een inleiding. Een lezing over de Spaanse letterkunde en poezie.

Kloveniersburgwal 86
Reserveren: 020 422 0542
Toegang: 6/5 euro