Gemeente Ede

nummer 186 / Ede, 14 september 2004

Vrijdag 17 september
Staatssecretaris Cees van der Knaap opent kindertentoonstelling

Op vrijdag 17 september om 16.00 uur opent staatssecretaris Cees van der Knaap een kinder-tentoonstelling `Oorlog en Vrede` in het gemeentehuis van Ede. Kinderen van groep 7 en 8 van acht basisscholen uit Ede maakten ter gelegenheid van de 60^ste herdenking van de Slag om Arnhem tekeningen en gedichten.

De Stichting Airborne Herdenkingen heeft in het kader van de 60^ste herdenking van de Slag om Arnhem een speciaal lespakket ontwikkeld voor basisscholen uit deze regio. De gemeente Ede heeft in aansluiting daarop aan scholen gevraagd om tekeningen en/of gedichten te maken over dit onderwerp. De titel van de tentoonstelling luidt: Oorlog en vrede, een greep uit kinderharten. Acht scholen doen mee. Zij hebben tekeningen en gedichten gemaakt voor de tentoonstelling. De staatssecretaris opent in aanwezigheid van ruim 100 kinderen op ludieke wijze deze tentoonstelling die te bezichtigen is tot vrijdag 15 oktober.

Overige activiteiten staatssecretaris
Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling bezoekt de staatssecretaris het verbindingsmuseum in de Elias Beeckmankazerne. Daar overhandigt de heer Wim Jacobs, algemeen directeur van het regio VVV Veluwe & Vallei, het eerste exemplaar van de Battlefieldtour. Een nieuwe wandelroute die voert over de Edese-en Ginkelse heide langs objecten die in de eerste dagen na de luchtlandingen in 1944 van belang waren. Verder ontvangt de heer Van der Knaap het boek Ede in Wapenrok uit handen van de auteur de heer Evert van de Weerd. `s Avonds is de staatssecretaris te gast bij de Taptoe in het centrum van Ede. En op zaterdag woont hij de luchtlandingen bij op de Ginkelse Heide.

---