Wekelijks persbericht 'uit het DB'

Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam

PERSBERICHT/uitnodiging

Amsterdam, 16 september 2004

Eerste aanvragen Urban2 bedrijfsregeling

VIJFTIGDUIZEND EURO VOOR NEGEN ONDERNEMERS IN DE BAARSJES

Veertig ondernemers in De Baarsjes hebben subsidie aangevraagd in het kader van de Urban2 Bedrijfsregeling, bedoeld om hun ondernemerschap te versterken. De eerste negen subsidies worden nu verstrekt, voor een totaalbedrag van ruim ¤ 51.000. Op dit moment is één aanvraag afgewezen en vraagt het stadsdeel vier aanvragers nadere informatie. In oktober neemt het bestuur een besluit over de overige 25 subsidieaanvragen.

Via de bedrijfsregeling Urban2 verstrekt stadsdeel De Baarsjes subsidies aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De subsidie betreft één van de volgende activiteiten:

* Investeringen, zoals de aanschaf of vervanging van productiemiddelen

* Advies, scholing, begeleiding en promotie, zoals scholing voor personeelsmanagement, nieuwe wetgeving, automatisering etcetera

* Activiteiten die leiden tot een betere naambekendheid, zoals de versterking en de uitbreiding van klantenbinding, e-commerce, vergroting draagvlak, uitbreiding verzorgingsgebied en het (digitaal) vergroten van de naam bekendheid van het Urban2-gebied.

De ondernemers kunnen per aanvraag maximaal ¤ 10.000 aan subsidie ontvangen. Zelf dragen zij ook bij aan de benodigde investering (totaal ¤ 65.000). De totale som van investeringen bedraagt circa ¤ 117.000,=. De aanvraagtermijn is intussen gesloten. Een arbeidsmarktadviseur, een accountmanager bij een bank en een beleidsadviseur van het ministerie van EZ hebben de 40 aanvragen getoetst aan vooraf opgestelde criteria. De beleidsmedewerkers van de afdeling EZ van het stadsdeel hebben vervolgens het eindoordeel geveld over de aanvragen.

Uitreiking

Op vrijdag 17 september a.s. om 13.00 uur overhandigt stadsdeelwethouder Witte Goudriaan (Economische Zaken) de heer Cy Wakelin van "Karma Karma" de subsidiebeschikking, waarin staat dat de ondernemer bijna zesduizend euro krijgt om te investeren in zijn winkel voor tweedehands kleding.

De uitreiking vindt plaats in het bedrijfspand aan de Admiraal de Ruijterweg 11 hs.