Prolion Holding N.V.

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2
Vijfhuizen, 17 september 2004

Prolion sluit overeenkomst met BD Tech

Prolion Holding NV (Prolion) meldt dat op 14 september 2004 een overeenkomst werd gesloten met BD Tech s.r.o. omtrent de distributie van de complete lijn automatische melksystemen in Tsjechië en Slowakije. Deze overeenkomst is een eerst stap in het kader van de nieuwe marktstrategie.

BD Tech met hoofdkantoor in Praag en opgericht in 1996, is een dochter van Strom, een bedrijf met een gedegen reputatie als toeleverancier van de agrarische business in Tsjechië en omringende landen. Strom is o.a. hoofdimporteur van John Deere. BD Tech handelt de "in-door" activiteiten van de groep af en heeft een sterke positie in de varkensveehouderij als importeur van Big Dutchman.

"Wij zijn zeer trots dat wij deze samenwerking met BD Tech kunnen starten", zegt CEO Marc Maes, die samen met de recent benoemde CCO, Frede Ottosen van de Deense vestiging van de Prolion groep, in Praag het nieuwe contract ondertekende.

Jan Kozak, directeur van BD Tech, merkt op dat BD Tech reeds enige tijd op zoek was naar een robot oplossing. Dit op verzoek van veehouders die met grote boerderijen van zo'n 300 tot 900 koeien op zoek waren naar een oplossing op basis van een multi-box systeem. Na enig onderzoek koos BD Tech voor de nieuwe Prolion robot "Zenith Pro" die getest werd op een lokale beurs. Veehouders waren geïnteresseerd in dit systeem en na een bezoek aan een robot in bedrijf in Denemarken was het besluit snel genomen.

Directie en commissarissen
Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 17 september 2004

Voor nadere informatie:
Prolion Holding N.V.
De heer M. Maes
Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl

---

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. In deze sector vermarkt Prolion via haar dochtermaatschappij Gascoigne Melotte een uitgebreid productassortiment van melkwinningsapparatuur. Onderdeel van dit assortiment is onder meer een melkrobot (AMS) voor geautomatiseerde melkwinning, waarbij gebruik wordt gemaakt van een met sensoren uitgeruste aansluitrobot.


---


---- --