Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

China beter bereikbaar voor particuliere beleggers
POSTBANK INTRODUCEERT CHINA CLICKER

Amsterdam, 17 september 2004 - Postbank introduceert maandag 20 september de Postbank China Clicker. Hiermee komt de Postbank tegemoet aan de vraag van particuliere beleggers, die grote interesse blijken te hebben voor beleggen in China.

China is voor particuliere beleggers normaalgesproken moeilijk toegankelijk maar met de Postbank China Clicker is beleggen in China eenvoudig. Een certificaat kost ¬ 28,50 en heeft een garantiewaarde van ¬ 25,- De clickniveaus zijn vastgesteld op ¬ 28,50 en ¬ 32,00. De inschrijving sluit 8 oktober; tot die tijd zijn er geen transactiekosten.

De Postbank China Clicker is gebaseerd op de Xinhua China 25 index met daarin de 25 belangrijkste ondernemingen van China en de Hang Seng index met de 25 belangrijkste ondernemingen van Hongkong. De resultaten van deze ondernemingen zijn in belangrijke mate afhankelijk van de groei van de Chinese economie. Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) sprak afgelopen augustus nog de verwachting uit dat China in 2004 een economische groei van 9% kan laten zien. Mede door de verwachte maatregelen van de Chinese overheid om de economie niet te veel te oververhitten, wordt voor 2005 een groei van 7,5% verwacht.

De Postbank verwacht veel interesse van particuliere beleggers. In het kader van de Postbank BeleggersBarometer wordt maandelijks een enquête gehouden onder Nederlandse beleggers, zowel Postbank- als niet-Postbankklanten. Naast de ontwikkeling van het beleggersvertrouwen, peilde Postbank daarin onlangs de interesse in verschillende varianten clickers: een AEX-, Amerika-, Wereld- en China-clicker. Ruim een vijfde (22%) van de Nederlandse particuliere beleggers bleek zeer geïnteresseerd te zijn in een China Clicker.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht