Verbond van Verzekeraars

Masteropleiding Verzekeringskunde van start

Studenten op een zo breed mogelijk terrein opleiden, zodat ze op alle markten in de verzekeringsbedrijfstak inzetbaar zijn: dat is kort gezegd het doel van de masteropleiding Verzekeringskunde, die in september aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) van start is gegaan. De opleiding is in samenwerking met het Verbond totstandgekomen.

De kersverse masteropleiding is vooral bedoeld om studenten klaar te stomen voor een staf-, kader- of managementfunctie in de verzekeringsbedrijfstak. Daarmee speelt de opleiding in op de behoefte voor personeel dat theoretisch gezien de vereiste verzekeringstechnische bagage heeft, maar dat ook om zijn eigen muurtje heen kijkt. Met andere woorden: personeel dat op een breed terrein inzetbaar is.
Die doelstelling wordt gerealiseerd door niet alleen verzekeringstechnische, maar ook economische en rechtskundige vakken aan te bieden. De combinatie van theorie en praktijk maakt de opleiding uniek. Veel vakken worden bijvoorbeeld in de vorm van casussen door praktijkdocenten gegeven, om de aansluiting op de beroepspraktijk optimaal te laten verlopen. De opleiding staat in eerste instantie open voor studenten met een relevant bachelordiploma (zoals economie of bedrijfskunde).

Modules
Bij het opzetten van de master hebben de UvA en het Verbond besloten om de inschrijving tot maximaal 25 studenten te beperken, om alert te kunnen reageren op eventuele onvolkomenheden. Omdat het aantal aanmeldingen op dit moment nog niet storm loopt (vijf reguliere studenten hebben zich inmiddels aangemeld), is besloten om de masteropleiding ook open te stellen voor mensen die niet het hele programma, maar bijvoorbeeld één of meer modules willen volgen. Op die manier is de opleiding ook aantrekkelijk voor mensen die al in de verzekeringsbedrijfstak werkzaam zijn. In het studiejaar 2004/2005 wil de UvA de opleiding ook als tweejarige deeltijdstudie aanbieden. Voor meer informatie over de opleiding: www.agbs.nl.

Verzekerd!, september 2004