VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone eerste met meer dan 50% UMTS dekking

Maastricht, 17 september 2004 - Vodafone biedt als eerste operator in Nederland meer dan de helft van de Nederlandse bevolking UMTS dekking. Met een dekkingspercentage van 55% zorgt Vodafone voor een geografische spreiding van het Vodafone UMTS netwerk dat grotere steden, industrieterreinen, snelwegen en spoorwegen in Nederland met elkaar verbindt. Hierdoor kunnen Vodafone klanten in steeds meer plekken van Nederland gebruik maken van de UMTS diensten voor de laptop en de mobiele telefoon.

Door de uitbreiding van het UMTS bereik kunnen Vodafone klanten nu gebruik maken van de UMTS datakaart voor de laptop en diensten zoals Video Telefonie en live TV voor de mobiele telefoon in de Randstad en andere grote steden door het hele land. Voor april 2005 wordt het aantal Nederlandse steden met Vodafone UMTS dekking verdubbeld. Via een unieke Vodafone service kunnen klanten achterhalen of er binnen een bepaald gebied of op een specifieke locatie een Vodafone UMTS netwerk actief is. De adviseurs van Vodafone Customer Services kunnen klanten namelijk op postcodegebied exact aangeven of Vodafone dat gebied van UMTS dekking voorziet.
Wanneer men zich buiten het UMTS dekkingsgebied bevindt, schakelt de datakaart automatisch over naar het Vodafone GPRS netwerk dat in heel Nederland volledige dekking biedt. Dit betekent dat Vodafone klanten overal en altijd toegang kunnen hebben tot hun normale kantoortoepassingen.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 139,2 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.