Ingezonden persbericht


Alcatel neemt het Amerikaanse eDial over
Leverancier van elektronische vergaderoplossingen komt in Franse handen

Parijs, 17 september 2004 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het eDial Inc. heeft overgenomen, een niet-beursgenoteerde Amerikaanse onderneming. eDial is een vooraanstaande leverancier van elektronische vergader- en samenwerkingsoplossingen voor ondernemers en dienstenaanbieders. Met deze acquisitie breidt Alcatel zijn portfolio van zakelijke softwaretoepassingen verder uit.

eDial is gevestigd in Waltham, Mass. en heeft zo'n 30 werknemers. Het bedrijf heeft meer dan 100 klanten in haar bestand, waaronder bedrijven en service providers. Dit klantenbestand wordt bediend door zowel directe als indirecte verkoopkanalen. Met de acquisitie van eDial is een bedrag gemoeid van $ 27 miljoen US Dollar (ongeveer EUR 22 miljoen Euro) in Alcatel aandelen (ADS) en contanten.

eDial's productportfolio bestaat onder meer uit een open, op SIP*-software gebaseerd platform, alsmede applicaties voor spraak-, data- en videoconferenties. eDial voorziet tevens in een oplossing voor directe samenwerking, die zowel instant messaging, application sharing als beschikbaarheidregistratie met elkaar integreert.

eDial's huidige ontwikkelings-, verkoop- en ondersteuningsafdelingen zullen in Waltham blijven. De ervaren teams van eDial zullen binnen Alcatel een expertisecentrum vormen voor de ontwikkeling van vergader- en samenwerkingsoplossingen.

*session initiation protocol

In verband met deze overname, organiseert Alcatel een telefonische persconferentie op vrijdag 17 september met Jean-Christophe Giroux, Alcatel ESD President. De persconferentie zal plaatsvinden van 11.00 uur tot 11.30 uur.
Om deel te nemen aan deze conferentie kunt u het volgende telefoonnummer bellen: +1 303 248 0291. Het op te geven password is 5667119

Het volledige persbericht vindt u in het bijgaande document:

>
Voor nadere informatie:

Alcatel Telecom Nederland
Gabry C. de Kovel
070 - 3079 120
pers@alcatel.nl