Politie Haaglanden

Vier supporters Vitesse aangehouden

Den Haag 17-09-2004

De politie heeft vrijdagavond 17 september voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den HaagVitesse, vier supporters van de club uit Arnhem aangehouden. De vier, in leeftijd van 18,19, 20 en 39 jaar oud, pleegden een vernieling in de supportersbus die hen naar Den Haag bracht. Op de Rijksweg A12 tussen Utrecht en Gouda gooide een van de supporters een asbak tegen de voorruit van de bus. De voorruit raakte hierdoor beschadigd.

Om de vernielers aan te kunnen houden, werd de supportersbus naar het Forepark gebracht. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was, wie de daders waren, werden alle veertig supporters die in de bus zaten aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Den Haag. Hier bleek dat de vier verdachten betrokken waren geweest bij de vernieling. De 39-jarige verdachte bekende de asbak te hebben gegooid. Nadat de vier zich bekend hadden gemaakt, werden de overige supporters in vrijheid gesteld. Zij zijn in dezelfde bus teruggebracht naar Arnhem.

Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en zij worden nadat zij een verklaring hebben afgegeven heengezonden.

De wedstrijd ADO Den Haag-Vitesse is rustig verlopen.