Gemeente Dongen


Bouwkundige oplevering tweede sporthal Salamander in mei verwacht
01-04-2004 10:43

Opening De Salamander gepland in september
De werkgroep die de officiële opening van sporthal De Salamander organiseert, onder leiding van wethouder Piet Panis, heeft de datum bekend gemaakt waarop officiële opening zal plaatsvinden. Op 17 september 2004 verricht wethouder Panis de feestelijke openingshandeling. Op 18 september worden de festiviteiten voortgezet voor het grote publiek.
Wethouder Panis:We hebben heel bewust gekozen om in de werkgroep ook leden van de sportclubs uit te nodigen om mee te denken over de opening van hun sporthal. Zij zijn gebruikers en mogen zeker delen in de festiviteiten. Binnenkort kunnen ze in ieder geval weer gebruik maken van een geheel nieuwe sporthal met bijbehorende moderne faciliteiten.

Bouwkundige oplevering
Maar voordat het zover is wordt half mei de tweede hal bouwkundig opgeleverd door de De Wind groep. Met de oplevering van deze tweede sport-accommodatie wordt ook de cateringfaciliteit opgeleverd. Na inrichting van het restaurant kunnen sporters en toeschouwers er weer gebruik van maken.

Verenigingen
De werkgroep wil tijdens de officiële opening in september 2004 de nadruk leggen op die takken van sport die de verenigingen in de Salamander beoefenen. Tijdens de officiële opening zal aan de verenigingen gelegenheid gegeven worden om zich te profileren. Zij worden op de hoogte gehouden van het programma en mogen zelf daarin een aandeel hebben.

Inrichting buitenterrein
De aanleg van de infrastructuur is al in volle gang en wordt zo snel als mogelijk aangelegd. De groenvoorziening rondom de Salamander zal zo spoedig mogelijk worden aangelegd, zodat in ieder geval de oost- en westzijde voor de bouwkundige oplevering gedeeltelijk klaar zijn. Als de bouwhekken en noodvoorzieningen voor onder andere het restaurant zijn afgebroken zal ook aan de voorkant van de Salamander gestart worden met overige zaken, zoals de verharding, de verlichting en de beplanting. De beplanting zal pas in oktober/november kunnen worden aangelegd in verband met het plantseizoen.