Novem

06-08-2004 - 18-09-2004
Het Nieuwe Rijden tijdens de Week van de Vooruitgang

Op 17 september aanstaande wordt het startschot gegeven voor gemeenten die aan de slag gaan met Het Nieuwe Rijden. Dit startmoment is een van de activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Vooruitgang (www.weekvandevooruitgang.nl).

Deze week vindt dit jaar voor de tweede maal in Nederland plaats. Het doel van de week is om aandacht voor duurzame mobiliteit te vragen. Afgelopen jaar organiseerden 189 gemeenten activiteiten in het kader van de Week van de Vooruitgang.

De Week wordt in Europa gesteund door de Europese Commissie. In Nederland is Stichting LOAZ, een stichting ter bevordering van duurzame mobiliteit, de initiatiefnemer van de Week. Het Ministerie van VROM ondersteunt de Nederlandse Week van de Vooruitgang. De organisatie van de Week is in handen van Milieudefensie, samen met 3VO, reizigersvereniging ROVER, de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik, de Fietsersbond NIGZ/COS Nederland, Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en SenterNovem.

SRE en SenterNovem organiseren samen de startbijeenkomst op 17 september aanstaande. De dag wordt georganiseerd in Eindhoven. s' Ochtends zullen burgemeesters van gemeenten in de regio Eindhoven en van andere enthousiaste gemeenten een training Het Nieuwe Rijden volgen. De training duurt van 9 tot 12 uur, na afloop van de training is een persbijeenkomst. Dan zal ook worden bekend gemaakt welke burgemeester het best heeft gepresteerd in Het Nieuwe Rijden. Op dit moment hebben zich al 16 burgemeesters aangemeld.

's Middags zullen ook nog een aantal burgers een training Het Nieuwe Rijden volgen. In de regio Eindhoven zullen na 17 september ook veel buschauffeurs van BBA in Het Nieuwe Rijden getraind worden.