Gemeente Son en Breugel


Activiteiten 60 bevrijding

Op 17 september aanstaande is het 60 jaar geleden, dat de operatie Market Garden plaatsvond en Son en Breugel werd bevrijd. De gemeente wil dit feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hieronder leest u over een aantal activiteiten die georganiseerd zijn zodat wij deze belangrijke gebeurtenis in onze gemeente niet zullen vergeten.

Burgemeester en wethouders nodigen iedereen uit op vrijdag 17 september de

OFFICIELE HERDENKING

bij te wonen bij het bevrijdingsmonument bij de vijver aan de Europalaan. De plechtigheid begint om 17.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Voor ouderen zijn zitplaatsen aanwezig. Amerikaanse veteranen van de 101ste Airborne Division en hun familieleden zijn onze speciale gasten. Zij leggen ook een krans. Harmonie Pro Honore et Virtute, het St. Catharinagilde en een kinderkoor maken deze plechtigheid compleet.

Uw auto graag parkeren op het 17 Septemberplein of op het parkeerterrein bij de brandweerkazerne. Een deel van de Europalaan wordt tijdelijk afgesloten voor deze herdenking.

Vrijdagavond 17 september vieren wij onze bevrijding met een groot

BEVRIJDINGSBAL JAREN 40 STIJL

Een bal bestemd voor alle inwoners van Son en Breugel. Jong en oud is welkom! U wordt uitgenodigd in stijl te komen dus kledij, kapsel en hoed uit de periode 1940-45. Voor dit grandioze feest wordt een grote tent geplaatst op het veldje Oranjestraat/Wilhelminalaan.

een schitterend programma Om 20.00 uur opent op spetterende wijze Harmonie Pro Honore et Virtute de avond. Daarna kunt u swingen en genieten bij de optredens van Aris Weel, Rawazi, Connection, Southern Comfort Babermates en Big Band The Zendmasters met Glen Miller muziek. Het bal sluit om 01.00 uur.

5 euro per persoon
Entreekaartjes kosten slechts 5,-- per persoon. Bij dit entreebewijs zijn ook 2 consumptiebonnen inbegrepen en een herdenkingssjaaltje. Dit krijgt u bij binnenkomst in de tent. De kaartjes zijn binnenkort te koop op 4 adressen: BP shop Caris in Breugel, Supermarkt Plus Van Gennip in de Gentiaan, het gemeentehuis en bij café De Zwaan.

Kom op de fiets
Wij rekenen op een grote opkomst. Er kunnen 3000 mensen in de tent! Om verkeersopstoppingen te voorkomen is het raadzaam dat u op de fiets komt. Voor autos is er weinig parkeergelegenheid in de buurt. Fietsen kunnen naast de tent in de Oranjestraat worden gestald.

Organisatie van de avond is in handen van de Lions Club in samenwerking met de gemeente en het Oranje Comité. Tot op heden zijn de volgende bedrijven bereid gevonden hoofdsponsor te zijn: RaboBank, DecorSon bv, Rendac, Van der Maat Transport b.v.

ANDERE AKTIVITEITEN

De Herdenking en het Bevrijdingsbal worden georganiseerd door en in samenwerking met de gemeente. Daarnaast worden door verschillende groeperingen andere activiteiten georganiseerd. Hieronder vindt u alvast een kleine opsomming van de andere activiteiten. In de komende weken zullen wij u nader informeren.

10 tot 24 september
ENTOONSTELLING met oorlogsherinneringen uit onder andere Son en Breugel in het gemeentehuis, tijdens openingstijden

vanaf 10 september
FIETSTOCHT langs 8 oorlogsmonumenten in Son en Breugel. Een gratis routebeschrijving is vanaf 10 september verkrijgbaar in het gemeentehuis.

18 september
OPEN DAG LEGERKAMP 40-45 met originele tenten, uniformen jeeps en tanks uit de tweede wereldoorlog in de bossen Sonniuswijk. Toegang gratis. Georganiseerd door Wheels. BEVRIJDINGSPOP in de feesttent met Djs en bands. Aanvang 19.00 uur.Entree 5,-- . Tussen 16.00 en 19.30 uur ludieke recordpoging. Georganiseerd door Band Giggut? en Fenclup Ut Gi!

19 september
OECUMENISCHE KERKDIENST 10.30 uur in de St. Petrus Bandenkerk, Kerkplein in Son. Georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Son en Breugel.
HELLS HIGHWAY ON WEELS Skate-evenement: Start in Eindhoven, via Son, St.Oedenrode, Veghel naar Overloon en terug. MIDDAG MET MUZIKALE ATTRACTIES VOOR ALLE LEEFTIJDEN in de feesttent. Gekoppeld aan de activiteiten rondom de Breugelse Rommeldag