Ingezonden persbericht


Inauguratie van Prof.dr. P.R.G. Brink, Benoemd tot hoogleraar Traumatologie in de faculteit der Geneeskunde.

Titel van de rede: "Traumatologie de deur uit".

Vrijdag 17 september 2004, 16.30 uur

Peter Brink is geboren in Amsterdam in 1951. Na zijn medische studie in Nijmegen heeft hij de specialisatie tot chirurg in een louter perifere opleidingskliniek in 's Hertogenbosch verbracht. In 1985 gaf hij de voorkeur aan een specialisatie in de Traumatologie in het Academisch Ziekenhuis in Groningen o.l.v. Prof. drs. B. Binnendijk.

Vanaf 1988 is hij gestart als chirurg/traumatoloog in het toenmalige De Wever Ziekenhuis in Heerlen, waar hij 2 jaar later, als jongste opleider Heelkunde in Nederland deze taak overnam van Dr. J. Munting. Door zijn komst bloeide de Traumatologie in Heerlen op. Daarnaast werd invulling gegeven aan diverse nationale en internationale bestuursfuncties binnen de Traumatologie. Zijn publicaties en vele voordrachten zijn ook in Maastricht niet onopgemerkt gebleven en is hij benaderd door de afdeling Heelkunde om t.z.t. de functie van Prof. J. Stapert over te nemen.

Op 1 januari 2003 heeft hij deze stap gemaakt als hoofd van de sectie Traumatologie, Medisch Hoofd van de Spoedeisende Hulp afdeling en Medisch Hoofd van het Traumacentrum Limburg, ziet hij het als zijn taak de traumatologie in de breedste zin van het woord vanuit het Academisch Ziekenhuis Maastricht verder uit te dragen.

De afdeling Communicatie en Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. pers@bu.unimaas.nl. De berichten van de UM staan op Internet www.unimaas.nl.