Gemeente Voerendaal


7/9/2004 - Jubileum schoolsportolympiade

Op vrijdag 17 september viert de schoolsportolympiade Voerdendaal haar 15-jarig jubileum. Op deze dag nemen alle 550 leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van de Voerendaalse basisscholen deel aan hun olympische spelen. De olympiade vindt plaats van 9.00-15.00 uur in en bij het Sportcomplex de Joffer aan de Goswijnstraat in Voerendaal.

Gedurende de afgelopen 15 jaar heeft de Voerendaalse olympiade zich ontwikkeld tot een unieke gebeurtenis. Met name is bijzonder dat de deelnemers gedurende één dag maar liefst 10 verschillende sporten beoefenen. Bij veel andere schoolsportolympiades nemen de meeste kinderen maar deel aan 1 of 2 sporten. En dat zijn dan ook nog vaak sporten waar men al goed in is.

Door de unieke opzet maken de kinderen kennis met veel sporten en krijgen ook diegenen die minder goed zijn in een sport de kans op mee te doen. Dit alles gebeurt in teamverband, waarbij elk team van ± 12 kinderen, een land vertegenwoordigt.

Centraal motto bij de olympiade is, zoals ook bij de echte olympische spelen deelnemen is belangrijker dan winnen. Maar winnen is ook belangrijk, want alle teams gaan uiteraard voor de winst om zodoende aan het eind van de olympiade trots een medaille in ontvangst te kunnen nemen. Daarbij worden ze aangemoedigd door vele fans.

De schoolsportolympiade is al sinds het begin 15 jaar geleden een samenwerking tussen de gemeente Voerendaal en de plaatselijke sportverenigingen. Het kader van de sportverenigingen verzorgt de sporten op de dag zelf. Enkele vertegenwoordigers van de verenigingen dragen samen met de gemeente zorg voor de planning van de dag.

Dit jaar worden de volgende sporten beoefend: basketbal, handbal, volleybal, gymnastiek, judo, zwemmen, voetbal, korfbal, softbal, jazzballet, schaken, tennis, atletiek, boogschieten en een echte hindernisbaan.

De dag wordt om 15.30 uur afgesloten met de uitreiking van de medailles. Uiteraard is iedereen van harte welkom om op deze dag een kijkje te komen nemen en de deelnemers aan te moedigen