Time : 11:57:56 AM
Date : Thursday, September 09, 2004
Sender Name: PYRAMIDE

Boek Internationale Normen en Waarden in de 21e eeuw

Apeldoorn, 9 september 2004.

Het levenswerk van Bert-Jan van der Mieden is af: "De Mens in de 21e eeuw" is verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen.

Bijzonder is dat het boek handreikingen biedt aan o.a. politici en management. "Premier Balkenende wordt op zijn wenken bediend" aldus de auteur. Op indringende wijze wordt aangegeven hoe we kunnen komen tot internationale waarden en normen en geeft hij niet alleen de oorzaak maar ook de oplossing voor het (internationale) terrorisme aan.

Op 17 september om 16.00 uur vindt de boekpresentatie plaats bij Nawijn & Polak, Marktplein 24 te Apeldoorn. De directeur van Investors in People Nederland, Jaap Strating, zal dan een exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

In dit lees-, studie- en werkboek introduceert van der Mieden - op een voor ieder begrijpelijke wijze - de "Bewustwordingspsychologie". Hij laat daarin de lezer kennismaken met het door hem ontwikkelde mensmodel en de inwikkeling, ontwikkeling en ontplooiing van de mens. Met een baanbrekende visie op heteroseksuele en homoseksuele relaties. Levensbeschouwing, psychologie en het bewustwordingsproces worden met elkaar verbonden. Door de vele vragen, oefeningen en tips kan men zelf direct met de verworven inzichten aan de slag en is de theorie direct vertaalbaar naar de praktijk.

Het op de bewustwordingspsychologie gebaseerde
"Bewustwordingsmanagement" is een nieuwe, inspirerende visie op duurzaam ondernemen. Er wordt aangegeven hoe optimaal kan worden omgegaan met motivatie en hoe individuen en organisaties kunnen bijdragen aan duurzame en waarachtige globalisering. De auteur geeft aan hoe grote besparingen en kwaliteitsverbeteringen kunnen worden bereikt in de gezondheidszorg en het onderwijs. Tevens geeft hij aan hoe de "bewustwordingswetenschap" door onderzoek daaraan kan bijdragen. Van der Mieden biedt concrete handvatten om collectieve en individuele doelstellingen met elkaar te verbinden. Als lees-, studie- en werkboek is het voor iedere particulier een boeiende reis, leidend tot zelfkennis en mensenkennis. De auteur zet aan tot een brede en diepgaande dialoog, met zelfkennis en mensenkennis als basis.

Bert-Jan van der Mieden was werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en vervulde diverse staf- en managementfuncties in het bedrijfsleven. Sinds 1992 is hij als zelfstandig ondernemer werkzaam als psycho-sociaal therapeut, Register Consultant, Career management Practitioner en erkend Investors in People-adviseur. Als bewustwordingspsycholoog en -adviseur verzorgt hij o.a. opleidingen en trainingen op het gebied van de bewustwordingspsychologie en bewustwordingsmanagement.

Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar fondsen, die - door middel van kleinschalige projecten - praktische steun verlenen aan mensen, die hen in staat stelt zich te ontwikkelen en te ontplooien. Een vernieuwend boek, bestemd voor particulieren, studenten, organisaties, instellingen, ondernemers, managers, bestuurders, politici, adviseurs en dienstverleners, die nu en in de toekomst hun doelen willen bereiken. Op de website www.pyramide.nl treft u meer relevante informatie aan.

De mens in de 21e eeuw.
ISBN 90-8086-12-1-9.
Uitgeverij PYRAMIDE, Apeldoorn.
Gebonden, 352 blz. Prijs: ¤ 22.75.

------------------