CENTRAAL ORGAAN OPVANG ASIEL

EQUAL European Conference op 17 september

EQUAL European Conference op 17 september
Kansen asielzoekers op arbeidsmarkt vergroot

In Maastricht vindt op 17 september de EQUAL European Conference plaats. Vijf Europese projecten presenteren hun methoden en resultaten om de kansen van asielzoekers op de arbeidsmarkt te vergroten.

Met subsidie uit het Europese EQUAL-fonds voeren sinds drie jaar diverse instanties en organisaties in onder meer Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Spanje projecten uit om de kansen van asielzoekers op de arbeidsmarkt te vergroten. .Asielzoekers opleidingen laten volgen. speelt daarbij een belangrijke rol. De methoden en resultaten van vijf projecten zijn onderwerp van gesprek.

De vijf projecten zijn: Job Shop (Oostenrijk), ENEAS (Spanje), SEPA (Duitsland), Back To Work (Nederland) en Hersteld vertrouwen In de Toekomst (Nederland). Bij alle projecten werken diverse maatschappelijke instanties en sociale organisaties samen. Aan Hersteld vertrouwen In de Toekomst doen onder meer het COA, de vakbond FNV en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Venlo mee. Back To Work is een initiatief van onder andere de provincie Groningen, diverse Groningse gemeenten, Vluchtelingen Organisaties Nederland, FNV, midden- en kleinbedrijf(MKB)-Noord, het AlfaCollege en het COA.

Op de EQUAL-conferentie bespreken en bediscussiëren politici, beleidsmakers, bestuurders en sociale partners uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Spanje tijdens vier workshops de successen en valkuilen van de vijf projecten. De workshops zijn: Beroepstraining en psychosociale hulpverlening, Beroepsopleiding en integratie op de arbeidsmarkt, Samenwerking tussen belangrijke partners en Terug naar het land van herkomst.

De EQUAL European Conference vindt op 17 september plaats in de Statenzaal van het Limburgse provinciehuis. Meer informatie staat op www.european-conference-maastricht.net