Gemeente Hilvarenbeek


Gemeente opent haar (ver)nieuw(d) huis op 17 september 2004 (13-09-2004)

Officiële opening gemeentehuis en open dag

Na ruim tweeënhalf jaar van bouw-, inrichtings- en aanlegwerkzaamheden is het zover: het gemeentehuis van Hilvarenbeek wordt officieel geopend. Op vrijdagmiddag 17 september verrichten Commissaris der Koningin mevrouw Maij-Weggen en burgemeester Huisman de openingshandeling.
Ook daags na de officiële opening staan de deuren van het gemeentehuis open. Op het gemeentehuis en op de gemeentewerf en milieustraat wordt zaterdag 18 september van 11.00 tot 17.00 uur een open dag gehouden.

Voor de open dag is een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils.
In het gemeentehuis krijgen bezoekers de gelegenheid om nu eens op plaatsen te komen waar ze normaal gesproken niet of niet zo vaak komen; zoals bijvoorbeeld de werkplekken achter de centrale balie en de kamers van de burgemeester en de wethouders. Door de afdelingen zijn presentaties voorbereid; er is bijvoorbeeld te zien hoe verkiezingen vroeger werden georganiseerd en hoe dat nu en in de toekomst gebeurt. Er zijn fotos uit vroeger tijden te zien en er is een foto-expositie over de ver-/nieuwbouw van het gemeentehuis. Verder wordt in beeld gebracht wat er zoal komt kijken bij een aanvraag voor bouwvergunning en we laten zien hoe een riool nu eigenlijk werkt. Er is informatie over de inzameling van huisvuil en de wijzigingen die daarbij binnenkort worden doorgevoerd (Diftar). Tijdens de open dag wordt ook het startsein gegeven voor het nieuwe digitale (WOZ)loket, waarmee inwoners gegevens kunnen opvragen van hun woning of bedrijfspand; gegevens die worden gebruikt voor het vaststellen van de waarde.
Bezoekers die geïnteresseerd zijn in techniek kunnen meedoen aan een rondleiding, waarbij een van onze medewerkers u meer zal vertellen over de techniek in het gemeentehuis.
Uiteraard is ook aan de jonge(re) bezoekers gedacht. Speciaal voor hen is er een popcornkraam en zij kunnen zich s middags (tussen 14.00 en 16.00 uur) laten schminken. De demonstraties van buurtsport en jongerenwerk zijn natuurlijk ook interessant voor hen. Op de gemeentewerf staan alle werktuigen en gereedschappen tentoongesteld die onze buitendienstmedewerkers vrijwel dagelijks gebruiken bij werkzaamheden zoals bestraten, snoeien en maaien. Zij verzorgen diverse demonstraties en voor de jeugd staat er een springkussen. Op de milieustraat wordt onder meer de persinstallatie gedemonstreerd en kunt u een kijkje nemen in het kga-depot en de beheerdersruimte.
Tijdens de open dag zullen ook de leden van het college en de raadsfracties aanwezig zijn.

Met de opening en de open dag wordt een periode van ver-/nieuwbouw afgesloten, die in totaal 2½ jaar duurde. Voor uitvoering van het gehele project stelde de gemeenteraad in totaal ruim 4.700.000 beschikbaar. Het college is erin geslaagd zoals uit de onlangs opgemaakte eindafrekening is gebleken om het project af te sluiten met een overschot van ruim 50.000. Dat is ondermeer te danken aan een stringente kredietbewaking.