Stadsdeel Amsterdam-Noord

Het Nieuwe Rijden van start in Amsterdam-Noord

Een beter klimaat begint in Amsterdam-Noord

Vrijdag 17 september geven de wethouders Bob Plantinga en Kees Diepeveen om 10 uur de aftrap voor de start van Het Nieuwe Rijden in Amsterdam-Noord. In de hal van het Stadsdeelhuis is een rijsimulator opgesteld waar iedereen de belangrijkste tips van Het Nieuwe Rijden kan leren, zoals op tijd doorschakelen naar een hogere versnelling.

Stadsdeel Amsterdam-Noord sluit hiermee aan bij de landelijke campagne 'Het Nieuwe Rijden'. Doel van deze campagne is de 10 miljoen Nederlandse rijbewijsbezitters kennis te laten maken met deze comfortabele, veilige en brandstofbesparende rijstijl.

Op vrijdag 17 september is van 's morgens 8.30 tot 's middags 17.00 uur een rijsimulator in de hal van het stadsdeelhuis opgesteld. Ierdeeen is van harte welkom om onder begeleiding van een instructeur deze korte instructie 10 minuten te volgen oefenen in Het Nieuwe Rijden.

Daarnaast krijgt iedereen die zijn rijbewijs komt afhalen in het stadsdeelhuis vanaf 17 september de komende maanden informatie over Het Nieuwe Rijden: een folder met de belangrijkste rijtips, een over de bandenspanning en het brandstofverbuiksboekje.

Ook 88 ambtenaren van de buitendienst die regelmatig op de weg zitten krijgen een cursus Nieuwe Rijden.

Deze campagne past binnen het klimaatbeleid van het stadsdeel: Een beter klimaat begint in Amsterdam-Noord.

Het Nieuwe Rijden is een comfortabele en brandstofbesparende manier van rijden. De besparing op brandstofkosten kan al gauw oplopen tot zon 10%. Dat is voor iedereen financieel aantrekkelijk en ook nog eens goed voor het milieu. Daarbij komt dat het beter is voor de auto, waardoor tevens kan worden bespaard op onderhoud en reparaties. Het Nieuwe Rijden is bovendien een veilige rijstijl doordat men beter anticipeert op het overige verkeer.

De belangrijkste tips van Het Nieuwe Rijden:

Tip 1

Schakel zo vroeg mogelijk naar een hogere versnelling.Voor benzineauto's en auto's die op LPG rijden bij maximaal 2.500 toeren, voor dieselautos bij maximaal 2.000 toeren.

Tip 2

Rijd zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.

Tip 3

Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer.

Tip 4

Ziet u dat u snelheid moet minderen of moet stoppen (bijvoorbeeld voor een verkeerslicht) laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.