Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

NOVEM

15 burgemeesters volgen training Het Nieuwe Rijden

Persuitnodiging

Op vrijdag 17 september geven 15 burgemeesters en wethouders uit de regio Zuidoost-Brabant het startschot voor gemeenten die aan de slag gaan met Het Nieuwe Rijden. Dit startmoment is een van de activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Vooruitgang (www.weekvandevooruitgang.nl). De burgemeesters en wethouders volgen 's ochtends een training Het Nieuwe Rijden in Eindhoven. Na afloop wordt bekend gemaakt wie Het Nieuwe Rijden het best heeft toegepast.

Het Nieuwe Rijden is een comfortabele en brandstofbesparende manier van rijden. De rijstijl is met behulp van rijstijltips makkelijk toepasbaar voor elke automobilist. Bijvoorbeeld door vlot op te schakelen en met lage toerentallen te rijden. De besparing op brandstofkosten kan al gauw oplopen tot zo'n 10%. Dat is voor iedereen financieel aantrekkelijk en ook nog eens goed voor het milieu. Daarbij komt dat het beter is voor de auto, waardoor tevens kan worden bespaard op onderhoud en reparaties. Het Nieuwe Rijden is bovendien een veilige rijstijl doordat men beter anticipeert op het overige verkeer.

De training vindt plaats van 9.00 uur tot 12.00 uur bij de ANWB rijopleiding in Eindhoven en wordt gegeven door het Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom (VVCR). Journalisten zijn tussen 11.00 uur en 12.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen bij de trainingen. Om 12.00 uur zal mw. Jacqueline Kuppens, wethouder Welzijn en Milieu in Eindhoven de aanwezigen toespreken. Om 12.40 uur zal door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat bekend worden gemaakt wie Het Nieuwe Rijden het best heeft toegepast. De winnaar zal samen met de 'Doeks uut Hasselt' poseren voor hun auto, bekend uit de commercials Het Nieuwe Rijden. Voor de pers is er gelegenheid vragen te stellen of een van de deelnemers te interviewen. Om 13.00 uur sluit dhr. J.G.M. Daandels, burgemeester van Deurne en portefeuillehouder Milieu van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, de bijeenkomst af.

Op 9 juni is de landelijke publiekscampagne 'Het Nieuwe Rijden', met in de hoofdrol de Doeks uut Hasselt, van start gegaan. Doel van de campagne is om de 10 miljoen Nederlandse rijbewijsbezitters kennis te laten maken met deze comfortabele, veilige en brandstofbesparende rijstijl (www.hetnieuwerijden.nl). Via TV- en radiospots wordt de automobilist opgeroepen de rijstijltips van Het Nieuwe Rijden toe te passen. Daarnaast dragen verschillende marktpartijen de boodschap van Het Nieuwe Rijden over aan automobilisten. Zo konden automobilisten lezen over Het Nieuwe Rijden in de Consumentengids en de Kampioen en ligt er informatie bij garagebedrijven. Daarnaast spelen gemeenten een belangrijke rol bij de kennisoverdracht over Het Nieuwe Rijden aan hun burgers.

Het Nieuwe Rijden is één van de themadagen van de Week van de Vooruitgang. De dag is georganiseerd door Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), SenterNovem, Milieudefensie, VVCR en ANWB Rijopleiding. Tijdens de Week van de Vooruitgang promoten Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu, 3VO, Rover, SenterNovem, SRE, Fietsersbond, NIGZ, VM2 en de Stichting voor Gedeeld Autogebruik duurzame vormen van mobiliteit.

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie.

Graag horen wij van u of u aanwezig zult zijn bij deze bijeenkomst. U kunt dit per e-mail (s.reitsma@novem.nl) tot donderdag 16 september 16.00 aan ons doorgeven.

Meer informatie over Het Nieuwe Rijden kunt u verkrijgen bij:

Naam: S. Reitsma
Functie: Programma-adviseur
Telefoon: 030-2393712
E-mail: s.reitsma@novem.nl
Internet: www.hetnieuwerijden.nl
www.senternovem.nl

Meer informatie over de Week van de Vooruitgang kunt u verkrijgen bij:
Milieudefensie Persvoorlichting: 020-5507333
www.weekvandevooruitgang.nl

14 sep 04 11:29