KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Voorzitter Tweede Kamer bezoekt Grolsch

KONINKLIJKE GROLSCH N.V. PERSBERICHT

Enschede, 15 september 2004

VOORZITTER TWEEDE KAMER BEZOEKT NIEUWE BROUWERIJ GROLSCH

Vrijdag 17 september a.s. zal de heer Frans Weisglas, Voorzitter van de Tweede Kamer, een werkbezoek brengen aan de onlangs geopende nieuwe brouwerij van Grolsch in Enschede. Tijdens dit werkbezoek zal hij vergezeld worden door mevrouw Sharon Dijksma, lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

Het werkbezoek duurt van 15.00 uur tot circa 16.30 uur. Op het programma staan een korte formele ontvangst, een uitgebreide persoonlijke rondleiding en vanzelfsprekend het in informele sfeer genieten van een glas Grolsch.

De ware vakman bedient zich van het beste gereedschap. Grolsch kan haar gasten dan ook de meest geavanceerde brouwerij ter wereld tonen. De volledig nieuwe brouwerij is met afstand de meest efficiënte en meest milieuvriendelijke van dit moment en is volledig toegerust om flexibel in te spelen op alle bewegingen die zich in de markt voordoen op het gebied van biersoorten en verpakkingen. Hiermee beschikt Grolsch over een ideale basis voor toekomstige innovaties.

De nieuwe brouwerij heeft een capaciteit van 3,2 miljoen hectoliter (per jaar), wat gelijk staat aan 1,5 miljard glazen bier (per jaar). Per uur worden in het 11 hectare metende gebouwencomplex 40.000 beugels, 120.000 pijpjes, 72.000 blikken, 40.000 exportflessen en 500 vaten gevuld. Met een investering van 277 miljoen Euro is de bouw van de nieuwe brouwerij het grootste investeringsproject in Oost Nederland dat ooit is uitgevoerd.

Het Grolsch bier wordt in de nieuwe brouwerij op volledig identieke wijze en met volledig identieke ingrediënten gebrouwen als voorheen in de oude brouwerijen Groenlo en Enschede-Noord. Om die reden is de nieuwe brouwerij aangesloten op de oorspronkelijke waterbronnen van Grolsch in Enschede-Noord. Daartoe is een zeven kilometer lange waterleiding aangelegd vanaf de oude bronnen naar de nieuwe locatie.


---