GALLERY DELAIVE

Amsterdamse Kunst en Antiek Zesdaagse


Vrijdag 17 september start de tweede Amsterdamse Kunst & Antiek Zesdaagse in het Spiegelkwartier.

Alle antiquairs en kunsthandelaren tonen hun nieuwste aanwinsten en er zijn meer dan 25 thematische tentoonstellingen.Tal van specialisten geven een korte lezing in hun zaak. Tijdens gratis rondleidingen wordt er door kunsthistorici uitleg gegeven over bijzondere objecten. Verder zijn er speciale aanbiedingen van o.a. grafiek en sculpturen.

Een onbekende ets van Rembrandt in het Spiegelkwartier: Paul Hillebrand van Spiegeling Art ontdekte onlangs bij een particulier een ets van Rembrandt. Bij nadere bestudering bleek het een onbekende tussenstaat van een zelfportret uit 1631 te zijn. Inmiddels is de prent aangekocht door het Rijksmuseum, dat haar medewerking verleent aan een speciale tentoonstelling over deze prent bij Spiegeling Art, waar Paul Hillebrand tijdens lezingen het geheel zal toelichten.

Gerti Bierenbroodspot

Bij Gallery Delaive wordt een unieke tentoonstelling getoond met nieuw werk van Gerti Bierenbroodspot getiteld De Kunstenaar en het portret. De feestelijke opening vindt plaats vrijdag 17 september om 16.00h in aanwezigheid van de kunstenares. De prachtige koppen van de grote Italiaanse Renaissance kunstenaars vormen de grote inspiratiebron achter deze tentoonstelling. Voor meer informatie kijk op www.gallerydelaive.com of e-mail naar gallery.delaive@wxs.nl

2004 is een bijzonder jaar in het Spiegelkwartier want er blijken welgeteld 11 jubilea te vieren variërend van 5 jaar tot 40 jaar.

Met muziek op straat belooft de Amsterdamse Kunst & Antiek Zesdaagse weer een gezellig evenement te worden waar voor de bezoekers letterlijk de rode loper uit ligt.

De 2e Amsterdamse Kunst & Antiek Zesdaagse vindt gedurende twee weekeinden plaats in het Spiegelkwartier t.o. het Rijksmuseum. Op 17, 18, 19 & 24, 25, 26 september, dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor de volledige programmering kunt u onze website bezoeken; www.spiegelkwartier.nl
Voor persinformatie en aanvragen van digitale fotos: e-mail: info@spiegelkwartier of tel 020 6250552

15 sep 04 11:50