Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


PvdA-voorlichting


Plein 2


Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Tel 070 318 3025 / Fax 070 318 2800


Den Haag, 15 september 2004


PvdA discussieert over gekozen burgemeester en over zorg


Vrijdag 17 september debatteert de Partij van de Arbeid over zorg en over de gekozen burgemeester . Dit is de eerste van een viertal regionale bijeenkomsten over deze twee thema s. Deze bijeenkomst vindt plaats in De Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam en begint om 19.30 uur met een debat over de diagnose van zorg.


De leden van de projectgroep Zorg licht de diagnose van de zorg toe en gaat daarna op basis van een aantal stellingen in debat met het publiek. Aanwezig zijn onder meer partijvoorzitter Ruud Koole, de projectgroepsleden José Smits en Frank Heemskerk (leden Tweede Kamer), Kim Putters (lid Eerste Kamer) en Hugo Keuzenkamp. Aan de orde komt de vraag: Hoe richten we een nieuw zorgstelsel zó in dat iedereen toegang heeft tot betaalbare zorg?


En: hoe kan iedereen zich verzekeren tegen ziektekosten voor een redelijke prijs?


Na een pauze komt om 20.30 uur het deelrapport van de projectgroep Andeweg aan de orde: Burgemeester tussen bevolking en bestuur . Een meerderheid van deze projectgroep kiest voor een rechtstreeks door de bevolking gekozen burgemeester, een minderheid geeft de voorkeur aan een door de gemeenteraad gekozen burgemeester. In oktober houdt de PvdA een ledenraadpleging over dit onderwerp en kunnen de PvdA-leden hun mening geven over de richting die de PvdA op moet gaan. Naast Ruud Koole zijn bij dit debat aanwezig de leden van de projectgroep Klaas de Vries en Niesco Dubbelboer (leden Tweede kamer), Rudy Andeweg (voorzitter) en Hans Agterberg (lid partijbestuur).


De bijeenkomst wordt om 21.30 uur door de partijvoorzitter afgesloten.




Partij van de Arbeid