Gemeente Heusden


Der Magistrat van Idstein bezoekt Heusden 14-9-2004

In het weekend van 17 tot en met 19 september a.s. bezoeken gemeentebestuurders van het Duitse Idstein samen met hun partners de gemeente Heusden. De bestuurders maken deel uit van der Magistrat, in Nederland vergelijkbaar met het college van Burgemeester en wethouders.

Burgemeester Willems ontvangt vrijdagmiddag om 14.00 uur het gezelschap op het gemeentehuis in Vlijmen. Bij deze ontvangst zal aandacht besteed worden aan de Heusdense Manier van Werken en hoe de gemeente dit in de praktijk brengt en aan de bedrijvigheid die plaatsvindt binnen de gemeentegrenzen van Heusden. Verder zal de Magistraat van Idstein een bezoek brengen aan de Vesting Heusden, Nieuwkuijk, Drunen en de Drunense Duinen.

Heusden onderhoud al meer dan 30 jaar een vriendschapsband met de duitse gemeente Idstein. Deze vriendschapsband wordt onder meer tot uitdrukking gebracht door uitwisseling van sportverenigingen, muziekverenigingen e.d. Zo is maart jl. het kinderkoor uit Haarsteeg naar Idstein geweest en heeft daar een aantal optredens verzorgd.