Gemeente Dongen


Gratis toegang tijdens sportweekend in Dongen 16-09-2004 13:46

Topsport tijdens openingsweekend sportcomplex De Salamander

Sportcomplex De Salamander in Dongen is het afgelopen jaar totaal vernieuwd en gemoderniseerd. Ter gelegenheid hiervan organiseren de gemeente Dongen en diverse sportverenigingen een openingsweekend op van 17 tot en met 19 september 2004 met demonstraties en topsportteams in diverse disciplines.
Het openingscomité zet, onder leiding van wethouder Panis, Dongen sportief op de kaart met een gevarieerd en sportief openingsweekend. Leden van het comité zijn medewerkers van de gemeente, Dongense sportverenigingen, eigenaar Coert van Os van het café/restaurant en beheerder Her van der Schoof.

Topsport met gratis toegang
Het programma biedt het hele weekend topsport en ander vermaak op het gebied van darts, badminton, volleybal, zaalvoetbal en handbal. Zo maken het Brabantse badminton-jeugdkampioensteam, het Nederlands Heren Volleybal Talententeam en hoofdklasse zaalvoetbalteams hun opwachting in het Dongense sportcomplex. Ook wordt een Coke 360 toernooi, de nieuwe voetbalhype, gehouden.

De toegang voor alle evenementen is gratis. Tijdens de dagevenementen is er een disco voor de kinderen in de kleine sporthal. Ze kunnen zich daar laten schminken en er zijn twee springkussens. Deze opvang is eveneens gratis.

Topvolleybalclinic
Op zaterdag 18 september heeft de organisatie een geweldige activiteit voor u in petto. Het Nederlands volleybal beloften team AA Drink Capelle geeft een clinic voor Dongense jeugdspelers. Daarna spelen zij een demonstratiewedstrijd tegen Ortec Nesselande. Enkele spelers van dit team spelen ook in het Nederlands herenvolleybalteam: Albert Cristina, Marko Klok, Dirk Jan van Gendt en Allan van der Loo. Een van de begeleiders van het team is coach Peter Blangé.

Hieronder treft u het volledige programma voor het openingsweekend.

Programma van het openingsweekend van sportcomplex De Salamander

17 september 2004
16.00 uur Officiële opening van het vernieuwde sportcomplex door Wethouder Piet Panis
17.00 uur Schoolsport verenigingenmarkt en demonstraties 20.00 uur Dartstoernooi en demonstraties

18 september 2004
14.00 uur Badmintondemonstraties en wedstrijden met het Brabantse jeugdkampioensteam
15.30 uur Topvolleybalclinic georganiseerd door VC Revanche68 en KOK Assurantiën met de eredivisieteams van ORTEC.Nessellande (met spelers van het Nederlands Heren Volleybal Talententeam) en AA Drink Capelle. Toegang voor deze clinic is gratis. Aanwezig zijn topvolleyballers als Dirkjan van Gent, Marco Klok, Alan van der Loo. 19.30 uur Zaalvoetbaltoernooi met een selectieteam van het NCS (Nederlandse Culturele Bond) een selectieteam van de ZFB e.o. (Zaalvoetbalfederatie Breda e.o.), een selectieteam van BRC (Glashandel Buijs zaalvoetbalcompetitie) en het team van de Salamander/Theuns dierenvoeders, kampioen in de hoofdklasse.

19 september 2004
12.00 uur Handbalwedstrijden en demonstraties, voorafgegaan door demonstraties van de Dongense handbalvereniging 17.00 uur Coke 360 toernooi. Wedstrijden van drie teams met elk twee spelers in een cirkel.
Teams kunnen zich nog aanmelden voor dit toernooi door een e-mail te sturen naar schoofher@home.nl of door een brief te sturen naar De Salamander, t.a.v. de heer Her van der Schoof, Belgiëlaan 2, 5101 ZG Dongen. Vermeld op de aanmelding je naam en adres, je leeftijd en de naam van je team. Plaatsing is op volgorde van binnenkomst.