CNV BEDRIJVENBOND

CNV op de koffie bij CdK's en Marijnissen

Doekle Terpstra op de koffie bij SP-leider

Bond 'spijkert' stellingen aan de deur bij noordelijke CdK's

De CNV BedrijvenBond spijkert vrijdag 17 september een serie stellingen aan de deuren van de werkkamers van de Commissarissen der Koningin in Groningen, Friesland en Drenthe. De Drentse Commissaris Relus ter Beek kan daarbij bovendien een onderhoudend gesprek tegemoet zien met CNV-voorzitter Doekle Terpstra.

De delegatie van de CNV BedrijvenBond, die per touringcar de drie provinciehuizen langs gaat, zal nadrukkelijk bij de heren Nijpels, Alders en Ter Beek onder de aandacht brengen dat het huidige kabinetsbeleid een zware douw geeft aan het economisch herstel. Daar waar Maarten Luther ooit zijn 95 stellingen aan de kerk in Worms spijkerde, willen bestuurders en kaderleden van de CNV BedrijvenBond uit Friesland en Groningen nu het openbaar bestuur tot inkeer brengen door als Bonifatius II de aanzet te geven tot een kentering van het beleid. Niet voor niks is een deel van de delegatie daartoe uitgedost als monnik.

De tour arriveert om 10.00 uur bij het provinciehuis in Assen, 12.15 uur bij het provinciehuis in Groningen en om 14.00 uur bij het provinciehuis in Leeuwarden.
Na zijn deelname aan het bezoek in Assen verlaat CNV-voorzitter Doekle Terpstra dit gezelschap. Hij heeft om 13.30 uur nog een afspraak in Oss, waar hij bij Jan Marijnissen op de thee gaat.

Voor nadere informatie
Wouter de Jong (persvoorlichter): 030 - 6 348 243

Houten, 16 september 2004

16 sep 04 15:37