BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 16 september 2004

RADIO PARALYMPIA BIJ BNN OP RADIO 1

BNN besteedt van vrijdag 17 september tot en met dinsdag 28 september op Radio 1 tussen 21.00 uur tot 22.00 uur uitgebreid aandacht aan de Paralympics in Athene. Radio Paralympia is tijdens de Paralympics een terugkerend item in BNN United. De titel verwijst naar RadiOlympia, het programma dat tijdens de 'andere' spelen op Radio 1 te horen was.

De eerste uitzending staat in het teken van de openingsceremonie. Presentatrice Laris McPherson blikt samen met Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF vooruit op de spelen. Daarnaast houden de Paralympische rolstoeltennisster Esther Vergeer, zwemster Marion Nijhof en wheeler Kenny van Weeghel een dagboek bij. Zij vertellen over hun belevenissen op en buiten het veld. Natuurlijk kijkt BNN United ook iedere avond terug op de sportieve prestaties van 'onze jongens en meiden' in Athene.

BNN televisie doet van 18 september tot en met 29 september dagelijks live-verslag van de Paralympics in het programma Met 1 been in de finale op Nederland 2. Iedere middag van 17.30 uur tot 17.55 uur ontvangen Patrick Lodiers en Bettine Vriesekoop in de studio de sporters en langs de lijn staan de razende reporters Sophie Hilbrand en Chris Silos.

Meer informatie: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl