---

Nieuwsberichten
---

Foto: De vlaggetjes laten geen misverstand over het internationale karakter van de vergadering (Hennie Keeris)

Minister ontvangt Europese collegas

17-9-2004 9:30:00

Minister Kamp heeft donderdag (16 september) in hotel huis ter Duin in Noordwijk zijn Europese collega ministers van Defensie ontvangen. De Europese bewindslieden zijn in Nederland voor de Informele ministersconferentie.

Op de vergadering, die vandaag begint, wordt niet alleen gesproken over de verdere verbetering van de militaire capaciteiten van Europa, maar ook over de overname door de EU van de NAVO-operatie in Bosnië-Herzegovina en de vorming van snelle inzetbare gevechtseenheden van rond de 1500 man (de zogenoemde battle groups).

De informele top wordt ook bijgewoond door de secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer. Hij is aanwezig bij de bijeenkomst, omdat Nederland naar de NAVO toe volledige openheid van zaken wil geven over de vorming van de toekomstige gevechtseenheden die zowel laag als hoog in het geweldsspectrum kunnen opereren. Kamp: "De EU wil geen concurrentieslag met de NAVO aangaan. De EU wil transparant zijn. Ik heb hierover gesproken met de Amerikaanse minister van Defensie en daarom is de secretaris-generaal van de NAVO erbij. Een sterke EU komt ook de NAVO ten goede." (Fotos: Hennie Keeris) Foto: Minister Kamp verwelkomt zijn Britse collega, Geoff Hoon bij de ingang van hotel Huis ter Duin (Hennie Keeris)

Nieuws Nieuwsberichten