Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht 17-09-2004 - Nieuwsberichten district lekstroom

Mishandeling

IJSSELSTEIN Op de Scheepsjager werd in de nacht van zondag op maandag een 54-jarige man overvallen. De overval vond plaats omstreeks 02.45 uur.

De man was op zijn fiets en zag twee schimmen achter een auto vandaan komen. Vervolgens werd hij door de mannen aangevallen en bedreigd met een mes. Na een schermutseling gingen de daders er vandoor. Het slachtoffer raakte licht gewond.

De aanleiding van de mishandeling is onduidelijk.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontroles

HOUTEN Op de Rondweg werden donderdagmiddag acht bekeuringen uitgeschreven. Zeven automobilisten droegen geen gordel en één bestuurder belde niet handsfree.

Op De Molen werden vijf bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

IJSSELSTEIN Tussen 17.30 en 18.30 uur werd gecontroleerd op snelheid op de Noord IJsseldijk. Negen automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u, waar 60 maximaal is toegestaan.

In de gehele binnenstad van IJsselstein werd donderdagochtend gecontroleerd op de blauwe zone. Er werden 44 waarschuwingsbonnen uitgedeeld.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Een 63-jarige man uit Nieuwegein werd donderdagavond omstreeks 23.50 uur aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde.

De man werd betrapt op de Heemsteedsekanaaldijk.

Na drie mislukte pogingen, blies de man uiteindelijk 710 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding na valse naam

VIANEN - Een 21-jarige man uit s-Hertogenbosch werd donderdagmiddag gecontroleerd in zijn auto op de Rijksweg A-2. De man kon geen geldig rijbewijs laten zien en gaf naar later bleek een valse naam op. Agenten vertrouwden hem niet en namen hem mee naar het bureau. Daar kwam al snel zijn ware identiteit aan het licht.

De Bosschenaar bleek verkeersboetes te hebben openstaan voor een totaalbedrag van enkele honderden euros.

Hij kreeg opnieuw twee bekeuringen: een voor het opgeven van een valse naam en een voor het rijden zonder geldig rijbewijs.