Politie Groningen

Persberichten vrijdag 17 september 2004

provincie Groningen 17-09-2004 -

Wedde: betonmortelwagen kantelt op bouwplaats
Een betonmortelwagen kantelde donderdagmiddag op een bouwplaats aan de Lageweg in Wedde. De wagen was aan het lossen toen het gevaarte met een inhoud van 23 ton mortel over begon te hellen en vervolgens kantelde. Het gevaarte kwam daarbij terecht op een geparkeerd staande personenauto en twee aanhangers. De aanhangers en auto raakte totaal vernield. Door de politie werd de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Delfzijl: taxichauffeur beroofd van portemonnee
Een 36-jarige taxichauffeur is donderdagavond rond 23.00 uur op de Batterijstraat in Delfzijl beroofd van zijn portemonnee door twee nog onbekende mannen. Nadat er telefonisch een taxi was besteld stapten in de Batterijstraat twee mannen in de taxi die de chauffeur direct met een vuurwapen bedreigden en geld eisten. Nadat de portemonnee was buitgemaakt verdwenen beide mannen lopend in de richting van de Fortressestraat. Een zoektocht in de omgeving door de politie leverde geen resultaat op. Een onderzoek is ingesteld.

Winsum: alcomobilist
Op de Trekweg naar Onderdendam in Winsum werd donderdagnacht een 36-jarige automobilist uit Ulrum gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau een promillage van 1.6. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal uitgeschreven.

Nuis: twee aanrijdingen op A7
Op de A7 bij Nuis ontstonden donderdagmiddag twee aanrijdingen doordat er niet tijdig geremd werd voor een file. Een 30-jarige automobilist uit Oostwold kon niet tijdig remmen en botste tegen een 23-jarige automobilist uit Groningen die vervolgens tegen zijn voorganger, een 30-jarige automobiliste uit Veendam aanbotste. De vrouw werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Twee autos werden weggesleept. In verband met deze aanrijding ontstond er weer een file waardoor een 28-jarige automobilist uit Eelde hard moest remmen. Hij hield zijn voertuig niet onder controle en reed tegen de vangrail. Zijn wagen werd door een berger afgevoerd.

De Poffert / Onderdendam: snelle rijders
Bij een lasersnelheidscontrole donderdagavond op het Hoendiep in De Poffert werd een 25-jarige automobilist uit Zuidhorn geklokt op 107 km per uur. Hij mocht op het wegstuk slecht 50 km per uur. Een overschrijding van 57 km waarvoor zijn rijbewijs in beslag werd genomen. Bij de controle werden nog 27 voertuigen staande gehouden die de limiet overschreden. Een 18-jarige automobilist uit Warffum begin donder dagmiddagtussenBedumenOnderdendammeerdereovertredingen. Onder andere reed hij met een snelheid van 140 km waar 80 het maximum is. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zoutkamp; aanrijding tussen vrachtauto en fietser
Op de kruising van de Strandweg met de Panserweg in Zoutkamp vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 52-jarige fietser uit Augustinusga en een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Meppel. De fietser verleende geen voorrang en kwam via de vrachtwagenvoorruit een aantal meters verder op het wegdek terecht. Hij werd met hoofd- en armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalregistratie wordt opgemaakt.

Zevenhuizen: verkeerscontrole
Op de Oudestreek bij Zevenhuizen werd donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Van de 350 gecontroleerde voertuigen reden er 14 sneller dan de limiet van 60 km. Hoogste snelheid 91 km per uur. Tevens werden er bonnen uitgedeeld voor geen gordel (3), geen valhelm (1), onjuiste belading (2) en eenmaal het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat.