Gemeente Ede

nummer 191/ Ede, 16 september 2004

Nieuw parkeerterrein vrachtwagens Lunteren

Het college van burgemeester en wethouders van Ede heeft op 14 september 2004 besloten om in Lunteren een nieuw parkeerterrein aan te wijzen waar vrachtwagens kunnen parkeren. Het terrein ligt aan de Scharrenburgersteeg naast de oprit van de A30.

Op 6 mei 2003 besloot het college om in de bebouwde kom van Lunteren een parkeerverbod in te stellen voor vrachtwagens en andere grote voertuigen. De maatregel is genomen om het uiterlijk aanzien van de kom Lunteren te beschermen en om de parkeerdruk in de bebouwde kom te verlagen. Een gedeelte van de Bisschopweg was uitgezonderd van dit parkeerbod.
Het college heeft dit besluit na bezwaren deels herzien. Vrachtwagens kunnen binnenkort parkeren op een nieuw aan te leggen parkeerterrein buiten de bebouwde kom aan de Scharrenburgersteeg nabij de oprit van de A30. Het college is van mening dat het nieuwe parkeerterrein voorziet in de parkeerbehoefte van vrachtwagens. De parkeerstrook aan de Bisschopweg wordt daarmee overbodig. Het blijft toegestaan te parkeren op de Bisschopweg tot maximaal een half jaar nadat het terrein aan de Scharrenburgersteeg in gebruik wordt genomen en dit besluit onderheroepelijk is geworden. Daarna mogen vrachtwagens alleen nog parkeren buiten de bebouwde kom van Lunteren of op eigen terrein. Laden en lossen in de bebouwde kom van Lunteren blijft toegestaan.


---