AutoRai

17-9-2004

Prijs Corvette C6 bekend

Eind van het jaar zal de nieuwe Corvette C6 Coupe zijn opwachting maken in de showroom, nu al maakt Cadillac Europe, de Europese importeur voor Cadillac en Corvette de prijzen van het volledige nieuwe model bekend

De Corvette C6 koppelt stijl, exclusiviteit en kwaliteit niet alleen aan sportieve rijeigenschappen, maar ook aan rijgemak en comfort. En natuurlijk kracht, want met zijn 405 pk sterke 6.0 liter V8 motor en topsnelheid van 300 km per uur is de C6 een echte sportauto. Tegen een uiterst scherpe prijs: 87.950 Euro.

Nieuwe vormgeving
Hoewel de Corvette volledig nieuw is, is de C6 onmiskenbaar een Corvette. Gebleven zijn het expressieve gezicht, de krachtige gebogen lijnen en de twee dubbele uitlaten, kenmerkend voor Corvette design. De C6 is met zijn 443,5 centimer iets korter dan de voorgaande modellen, maar aan ruimte is niets verloren gegaan: twee golftassen passen nog steeds in de kofferruimte!

Complete uitrusting
De Corvette C6 Coupe krijgt een zeer complete uitrusting mee. Hij is voorzien van lederen bekleding, een handgeschakelde zes versnellingsbak, toegang tot de auto en openen van deuren zonder sleutel en een start knop. Xenon verlichting, een uitgebreide geluidsinstallatie en tractie controle en elektronisch stabiliteit systeem zijn standaard. Voor de lak is er de keuze uit 8 verschillende kleuren, waaronder twee nieuwe kleuren: Victory Red en Daytona Sunset Orange.

Luxury Pack
Uiteraard kan de koper zijn Corvette ook nog aan zijn eigen specifieke wensen en eisen aanpassen. Er is een Luxury Pack beschikbaar dat naast elektrisch verstelbare stoelen en stuurkolom onder meer Head-Up Display (HUD) heeft. De bestuurder ziet in zijn voorruit gegevens over de auto, zoals bijvoorbeeld de rijsnelheid. Een interessante toepassing hierin is de g-kracht meter die per bocht de maximaal gehaalde g-kracht meten en deze via het HUD aan de bestuurder doorgeef. Verdere opties zijn elektro magnetische demping, gepolijste aluminium wielen, transparant dak, metallic lak of lak met een getinte coating.

De C6 Coupe staat vanaf november is de showroom. Van de Convertible die begin 2005 wordt geĂŻntroduceerd op de Europese markt, zijn nog geen prijzen bekend.