Ingezonden persbericht


Utrecht, 16 september 2004

Verwachting loonstijging nadert tot nul

Dat is de uitkomst van het Nationaal Beloningsonderzoek. Daarnaast worden variabele componenten zoals een bonus voor goed presteren een vast onderdeel van beloning en nadert het einde van de eindloonregeling.

De aan het Nationaal Beloningsonderzoek deelnemende bedrijven verwachten, ongeacht het niveau van de functie, een loonsomstijging van minder dan 2%. Dit komt ongeveer overeen met -onvermijdelijke en vaak in CAO's vastgelegde - incidentele salarisverhogingen. Men veronderstelt dus een structurele loonstijging van nul of iets dat daar zicht dicht tegenaan zit. De verwachting over de structurele loonstijging nadert dus tot nul.

Het Nationaal Beloningsonderzoek is het jaarlijks terugkerende onderzoek naar de salarisverhoudingen en arbeidsvoorwaarden van profit- en non-profitorganisaties in Nederland. Het Nationaal Beloningsonderzoek wordt uitgevoerd binnen een samenwerkingsverband tussen Human Capital Group, HR Strategies, Solutions & Implementations en ADP Nederland BV. In 2004 hebben aan de achtste editie van het onderzoek in totaal circa 650 organisaties mee gewerkt. Meer informatie: http://www.nationaalbeloningsonderzoek.nl

Over Human Capital Group, HR Strategies, Solutions & Implementations Human Capital Group, HR Strategies, Solutions & Implementations is het grootste adviesbureau op het gebied van arbeidsgerelateerde vraagstukken in Nederland. Werkend vanuit verschillende disciplines die nagenoeg het gehele HRM-veld bestrijken, biedt Human Capital Group, HR Strategies, Solutions & Implementations fullservice HR-dienstverlening aan zowel private als publieke organisaties. Onze consultants vormen de netwerkorganisatie die opdrachtgevers op een innovatieve manier voorziet in de groeiende behoefte aan brede ondersteuning voor het vinden, binden en boeien van mensen. Human Capital Group, HR Strategies, Solutions & Implementations is onderdeel van de Ewycksgroep, een zakelijke dienstverlener met 24 samenwerkende bedrijven en rond de 1.000 medewerkers. Meer informatie: http://www.hucag.nl

Over ADP
ADP Nederland BV ontwikkelt en levert systemen en services voor salarisverwerking en Human Resources Management. ADP is het grootste bedrijf in Nederland dat de verwerking van salarisgegevens en personeelsinformatie als kernactiviteit heeft. ADP Nederland had in 2003 een omzet van 57 miljoen euro en is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern ADP inc. Wereldwijd verwerkt ADP salarissen voor meer dan 30 miljoen werknemers. 900.000 werknemers in Nederland ontvangen maandelijks hun loonstrook van ADP Nederland BV.