Gemeente Almere

Gemeente ondersteunt sport en beweging in basisonderwijs

Na twee succesvolle Kies voor Hart en Sport projectjaren heeft de gemeente Almere het initiatief genomen om het project ook in schooljaar 2004-2005 aan te bieden aan de Almeerse basisscholen.

Samen met Sport Service Flevoland wordt uitvoering gegeven aan het project. Kies voor Hart en Sport is een project waarin kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool wordt geleerd waarom sport en bewegen goed voor hen is. Dit schooljaar kunnen 15 tot 20 basisscholen deelnemen aan het project. Basisscholen kunnen zich voor een gratis lespakket voor 24 oktober a.s. aanmelden bij Sport Service Flevoland. Sportverenigingen en andere sportaanbieders worden gevraagd zich aan te melden om een sportaanbod te verzorgen.

Deelnemende scholen krijgen een gratis lespakket voor groep 7 en 8 dat bestaat uit twee theoretische modules en één praktische module tijdens de reguliere lesuren. Ook zijn er gastlessen: in groep 7 komt een docent van de GGD één van de lessen uit de "Kies voor Hart en Sport" map geven. In de groepen 8 komt iemand van de NCSU (Sport Unie) een gastles verzorgen over "Sportiviteit en Respect" die deels in de klas en deels in het gymlokaal plaatsvindt. Hierna kunnen leerlingen meedoen aan een sportkennismakingscursus naar keuze die bestaat uit vijf lessen bij een sportvereniging in Almere. Op deze wijze leren kinderen niet alleen waarom sport en bewegen belangrijk is, maar vinden ze het na kennismaking met een bepaalde tak van sport wellicht leuk om lid te worden van een sportclub.

Het project Kies voor Hart en Sport is een gezamenlijk project van NOC*NSF, Interprovinciale Organisatie Sport (IOS) en Nederlandse Hartstichting.

Geïnteresseerde basisscholen en sportorganisaties kunnen zich tot 24 oktober a.s. aanmelden bij Mirjam Barth van Sport Service Flevoland (0320 251113).