Gemeente Almere

Zwemles zonder wachttijd

Ook dit schooljaar gaat gemeente Almere door met de uitvoering van het project Zwemvaardigheid. Met dit project wil de gemeente ouders van basisschoolkinderen stimuleren om hun kind zwemles te laten nemen. Kinderen die niet kunnen zwemmen krijgen op school een folder over zwemles mee naar huis. Leerlingen uit groep 7 zonder zwemdiploma A kunnen zonder wachttijd leren zwemmen met leeftijdsgenootjes in zwembad Almere Stad.

Net als vorig jaar bezoekt een aantal enquêteurs de Almeerse basisscholen om in alle groepen te meten wie nog geen zwemdiploma A heeft. Voor kinderen in groep 7 zonder zwemdiploma A zijn er zwemuren buiten schooltijd in zwembad Almere Stad ingepland. Deze kinderen kunnen direct (na inschrijving) zwemles volgen.

Ouders die niet willen dat hun dochter gemengd zwemles krijgt, kunnen ook bij zwembad Almere Stad terecht. Bij voldoende aanmeldingen zal een aparte zwemles voor meisjes starten.

Tweejarig project

In september 2003 is het tweejarig project Zwemvaardigheid van start gegaan. Toen was 91% van de leerlingen in groep 8 in het bezit van een diploma A. Inmiddels hebben 60 kinderen uit groep 7 deelgenomen aan het project. Hiervan hebben 41 kinderen hun zwemdiploma A behaald. De overige kinderen vervolgen hun zwemlessen in dit schooljaar. Uit de meting van de enquêteurs in de komende weken zal blijken of de projectdoelstelling van het afgelopen jaar is behaald: een stijging van het percentage zwemvaardige kinderen in groep 8 van 91% naar 93%.

Verantwoordelijkheid ouders

Op de basisscholen in Almere krijgen de kinderen geen verplicht schoolzwemmen. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om kinderen op te geven voor zwemles. De gemeente geeft hier aandacht aan omdat er elk jaar (bijna) verdrinkingsgevallen voorkomen. Niet alleen het zwembad, maar ook de woonomgeving zoals een sloot, kan gevaarlijk zijn voor kinderen die niet kunnen zwemmen!

Kosten en inschrijving

Voor alle zwemlessen geldt het tarief van 12,25 voor inschrijfgeld en 30,20 voor een vier-wekenkaart. Voor informatie over zwemles en inschrijving kunt u contact opnemen met Zwembad Almere Stad, telefoon (036) 533 44 00, Zwembad Almere Haven, telefoon (036) 531 08 64 of Zwembad Almere Buiten (036) 537 23 37.