Gemeente Almere

Wethouder Halbesma start uitgifte Stichtsekant

Wethouder Douwe Halbesma geeft vrijdag 17 september om 13.30 uur het startschot voor de uitgifte van bedrijvenpark Stichtsekant. Deze nieuwe locatie ligt aan de A27 direct naast de Stichtsebrug. Stichtsekant omvat ruim 130 hectare uitgeefbaar bedrijventerrein en biedt ruimte aan logistieke, gemengde, hoogwaardige en industriële bedrijvigheid met een hoogwaardige uitstraling.

Ligging

Stichtsekant ligt centraal langs de A27, nabij de knooppunten A6 / A27 en A1 / A27. Het centrum van Utrecht ligt op 20 minuten autoafstand. Stichtsekant wordt ontsloten aan de noordzijde via de N27. De nieuwe werklocatie komt vlakbij Almere Hout te liggen, het vijfde stadsdeel van Almere, waar in de toekomst 50 duizend mensen komen te wonen.

Fasering

Stichtsekant wordt in meerdere fasen uitgegeven. De eerste fase bestaat uit 26 hectare logistiek en 15 hectare gemengde bedrijvigheid. Dit wordt in de tweede helft van 2004 uitgegeven. De kavelgroottes variëren van 5 tot 40 duizend vierkante meter voor logistieke bedrijven en 1500 tot 5 duizend vierkante meter voor gemengde bedrijven. Afhankelijk van het verloop van de acquisitie wordt de eerste paal op zijn vroegst over één jaar geslagen.

Kwaliteit

Stichtsekant wordt duurzaam ontwikkeld met aandacht voor efficiënt ruimtegebruik en een duurzame kwalitatieve uitstraling. Het project heeft een landelijke voorbeeldstatus verworven van het Ministerie van Economische Zaken als het gaat om het landschapsontwerp. Om de kwaliteit ook in de toekomst te waarborgen wordt op Stichtsekant parkmanagement ingevoerd, waarbij zaken als onderhoud en beveiliging collectief worden geregeld en ondergebracht in één pakket.
* achtergrondinformatie
icoon van PDF bestand