Gemeente Delft

Op de multiculturele portal www.delft.nl/multicultureel is vanaf nu in negen talen informatie beschikbaar over Delft. De portal richt zich op anderstalige Delftenaren. Delftse migranten kunnen hier in hun eigen taal nieuws, informatie en handige adressen vinden. Op donderdag 16 september namen wethouder Dick Rensen en de Werkgroep Migranten Communicatie de nieuwe portal in gebruik.

Alle informatie op de portal wordt aangeleverd vanuit de zelforganisaties, de Delftse migranten zelf of de instanties die zich met hen bezighouden. De gemeente beheert de portal en zorgt voor een regelmatige verversing van het aangeboden nieuws. De portal bevat nieuws en informatie over multiculturele evenementen, activiteiten, cursussen, handige adressen, links en wetenswaardigheden. Het bijzondere van de Delftse multiculturele portal is dat deze in negen talen wordt uitgebracht en zich daarmee van andere multiculturele informatieve sites onderscheidt. De portal wordt gepubliceerd in het Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Somali, Turks en Arabish. De portal is straks ook in Farsi (Perzisch) en Sorani (Koerdisch) te raadplegen.

Delftse migranten worden van harte uitgenodigd hun verhaal te delen en iets over hun cultuur, religie, achtergronden en levensbeschouwing te vertellen via de portal. Maar de multiculturele portal is ook bedoeld voor iedere andere Delftenaar die zich over andere culturen wil laten informeren.

De multiculturele portal is te vinden op www.delft.nl/multicultureel. Het aanbieden van (nieuws)berichten voor de portal kan via: Gemeente Delft, vakteam Communicatie t.a.v. Pris Tatipikalawan, Postbus 78, 2600 ME Delft. Of via : ptatipikalawan@delft.nl

Noot voor de redactie (