Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 17-09-2004

Alcomobilist door politie aangehouden
COEVORDEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 28-jarige bestuurder uit Coevorden aangehouden. De man reed met zijn auto over de Parallelweg en bij controle door de politie bleek dat hij teveel drank op had. Aan het bureau blies hij bijna 1.7 promille. Gezien dit promillage is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker door politie aangehouden
MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag is in een woning aan de Voorstraat een inbreker aangehouden. Het betrof een 32-jarige man uit Meppel. Voorbijgangers hadden gezien dat er werd ingebroken in een woning. Toen de politie een onderzoek instelde in de woning, werd de man aangetroffen in een kast, waarin hij zich had verstopt. Uit het onderzoek bleek verder dat er in de woning een hennepkwekerij, met ongeveer 150 planten, was gevestigd. Deze kwekerij is direct ontruimd. De man is ingesloten en het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.

Recalcitrante treinreiziger aangehouden
MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag is tegen half twee, op het station in Meppel, een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was in de trein erg vervelend geweest tegen conducteur en medereizigers, waarop hij in Meppel uit de trein werd gezet. Hierop vernielde hij op het station een bloembak. Hij werd daarvoor door de politie aangehouden. Bij het vervoer naar het bureau en ook tijdens zijn insluiting beledigde hij meerdere malen de politieagenten. Ook daarvoor zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het verdere onderzoek zal vrijdag worden afgerond.

Aanhoudingen in huiselijk geweld zaken
HOOGEVEEN Op de Mr. Cramerweg werd donderdagmiddag een 34-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, nadat hij zijn partner de keel had dichtgedrukt. Eerder op de dag waren er al problemen geweest in het gezin. Toen de vrouw en haar kinderen, na al deze problemen, op weg waren naar een crises opvang, reed de man de auto klem en greep de vrouw bij de keel. Hij is ingesloten.

HOOGEVEEN Donderdagavond werd een 23-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, nadat hij beide ouders had geslagen. De man had onenigheid gekregen met zijn ouders en vervolgens een deur stuk geslagen. In het vervolg hierop sloeg hij ook nog zijn vader en moeder tegen het hoofd. De man is ingesloten en het onderzoek zal vandaag worden afgerond.

Man na mishandeling aangehouden
EMMEN Donderdagmiddag is een 57-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam aangehouden als verdachte van een mishandeling. Donderdagmiddag net na half zes kreeg de politie een melding dat er werd gevochten aan de Tweede Bokslootweg. Bij onderzoek bleek dat een 58-jarige bewoner van een boot in het kanaal was mishandeld met een knuppel. De man had een behoorlijke hoofdwond en vermoedelijk een fractuur aan een van zijn armen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de verdachte nog aanwezig te zijn. Deze is aangehouden en ingesloten. De oorzaak van de ruzie tussen beide mannen is nog niet duidelijk. Het onderzoek wordt voortgezet.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen
08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.