Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht 17-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Winkeldief

AMERSFOORT Donderdagmiddag hield de politie een 33-jarige vrouw aan, die zonder kleding te betalen een winkel aan het Sint Jorisplein had verlaten.

Om 13.25 uur kreeg de politie de melding dat het personeel van een winkel de 33-jarige vrouw uit Amersfoort had aangehouden. Het alarm was afgegaan en de vrouw bleek een kledingstuk in haar tas niet afgerekend te hebben. De vrouw is door de politie overgebracht naar het politiebureau. De Amersfoortse kreeg een boete en een winkelverbod uitgereikt.

Bier gestolen

AMERSFOORT Donderdagmiddag hield de politie een 51-jarige man uit Amersfoort aan nadat hij bij een winkel op de Puntenburgerlaan twaalf blikjes bier had gestolen.

De politie kreeg de melding van de diefstal om 13.00 uur. Het winkelpersoneel had gezien dat de 51-jarige Amersfoorter de producten zonder af te rekenen mee had gepakt. De verdachte is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Oplichters aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden die via de krant woningen te huur aanboden. Aan geĂŻnteresseerden vroegen zij een borg, waarna ze spoorloos verdwenen.

De politie Amersfoort had hier al eerder een aangifte van opgenomen en donderdag meldde een burger dat hij de afspraak die hij had gemaakt met de verhuurder niet vertrouwde. De woning die in de krant werd aangeboden bleek namelijk in de verkoop te staan en zeker niet in de verhuur. Bij de afspraak die was gemaakt bij een woning aan de Paladijnenweg was de politie aanwezig. Daar heeft de politie een 45-jarige man uit Amersfoort en een 54-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van oplichting.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vermoedt dat meer mensen het slachtoffer zijn geworden van het duo. Gedupeerden die hier nog geen aangifte van hebben gedaan worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844.