Utrecht stad 10.45 uur

Utrecht 17-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Aanhoudingen naar aanleiding van voetbalwedstrijd

UTRECHT Donderdagmiddag en avond werd door de politie voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd FC Utrecht Djurngardens twaalf aanhoudingen verricht.

Rond 17.00 uur vond er op de Jansdam een openlijke geweldpleging tussen Zweedse Djurgardens en FC Utrecht-supporters plaats, waarbij over en weer stenen werden gegooid. Hierdoor werden door de ME charges met o.a. de inzet van twee paarden uitgevoerd teneinde de FC Utrecht-supporters die zich op de Kromme Nieuwegracht hadden verzameld, te scheiden van de Djurgardens supporters. Hierbij werd gebruik gemaakt van de lange wapenstok. Er werden hierbij verschillende aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging. Ook werd er een Utrechtse supporter aangehouden die ervan wordt verdacht vuurwerk naar de ME te hebben gegooid. Hij is aangehouden en ingesloten.

Op de Keistraat werd een man aangehouden die de ME beledigde voor aanvang van de wedstrijd.

Ook werd een Zweedse supporter voor aanvang van de wedstrijd aangehouden op de Stadionlaan, aangezien hij in straat van dronkemanschap verkeerde. Hij werd ter ontnuchtering opgesloten. Later op de avond werd hij heengezonden, nadat hij de bekeuring betaald had.

Tijdens de wedstrijd werd een Zweedse voetbalsupporter aangehouden op het Herculesplein voor belediging van agenten. Hij kreeg een proces-verbaal.

Ook werd een man aangehouden die ervan wordt verdacht tijdens de wedstrijd in het stadion een brandende fakkel in zijn handen te hebben gehouden. Hij werd buiten het stadion overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn seizoenskaart is ingenomen.

Later op de avond werd een Utrechtse supporter door een politieman herkend als stenengooier. Hij werd na de wedstrijd alsnog aangehouden.

11-jarige jongen beroofd van fiets

UTRECHT Donderdag 16 september werd een 11-jarige jongen uit Utrecht beroofd van zijn fiets op het Salvador Allendeplein.

De jongen stond hier samen met andere kinderen na schooltijd bij het water waar een dode eend in het water lag. Opeens kwam een jongen van 15 à 16 jaar aanrennen uit de richting van de tunnel naar de Brailledreef. Hij greep de fiets van het kind vast, bedreigde en schopte hem en daarna ging hij er op deze fiets vandoor.

De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Zij kunnen contact opnemen met het straatroofteam in Utrecht via telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht werd in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.15 uur aangehouden toen bleek dat hij met een slok op achter het stuur was gaan zitten.

Agenten zagen de man op de Biltse Rading in een slip raken. In de berm kwam hij tot stilstand. Hij verklaarde direct teveel te hebben gedronken. Dit bleek ook uit de test; de man blies 590 ug/l.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT - Op de Sweder van Zuylenweg werd een 32-jarige man aan de kant van de weg gezet omdat hij door rood licht reed. De man rook naar alcohol en werd aan een blaastest onderworpen. Hij blies 545 ug/l.

De man kreeg drie processen-verbaal voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs, het rijden door rood en het rijden onder invloed.

Gevaar op de weg

UTRECHT Agenten zagen donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur 23-jarige man uit IJsselstein over de busbaan van de Van Egmondkade rijden. Zij reden achter hem aan om hem een stopteken te geven, toen de man een bus inhaalde door links langs een vluchtheuvel te rijden. Op de Mimosastraat stopte de bestuurder die, zo bleek uit nader onderzoek, nog boetes ter waarde van enkele honderden euros moest betalen.

Zijn rijbewijs werd ingenomen.

De man schold de agenten uit en kreeg uiteindelijk drie processen-verbaal: voor rijden over de busbaan, voor belediging en voor het rijden tegen het verkeer in.

Winkeldievegges

UTRECHT - Twee vrouwen uit Amsterdam (18 en 21 jaar oud) werden donderdagavond omstreeks 18.15 uur betrapt toen zij kledingstukken uit een winkel aan de Oudegracht wilden meenemen zonder te betalen. Ze werden overgedragen aan de politie.

Tegen de vrouwen werd proces-verbaal opgemaakt.

De twee vrouwen kregen tevens een ontzegging bij de kledingwinkel voor de duur van een jaar.

Snelheidscontroles

UTRECHT Woensdagmorgen hield de politie van 09.30 - 11.30 uur op de Maliebaan een radarsnelheidscontrole. In totaal werden 832 voertuigen gecontroleerd en reden 174 bestuurders met een snelheid boven de limiet van 50 km/uur langs de Maliebaanschool. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur.

Op de Weg tot de Wetenschap controleerde de politie van 14.00 tot 16.00 uur de snelheid van 1010 voertuigen. Op deze weg steken bij de kruising en bushalte vele fietsers en voetgangers over. Desondanks reden 199 bestuurders sneller dan toegestaan binnen de bebouwde kom. De bestuurder met de meeste haast reed met 84 km/uur langs de radarwagen van de politie.

Ingevorderd rijbewijs

UTRECHT Woensdagavond omstreeks 21.00 uur zagen agenten in het onopvallende videovoertuig een automobilist met veel te hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden. Uit een meting bleek dat de man met 164 km/uur over de zuidelijke ring reed, terwijl 100 de limiet is. Van de 44-jarige bestuurder uit IJsselstein is het rijbewijs ingevorderd.