Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 17 september

* VIER JEUGDIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA BEROVING BROMSCOOTER

SPIJKENISSE - Donderdagavond omstreeks twaalf uur werden vier jongens uit Rotterdam, in leeftijd variërend van tien tot achttien jaar, op de Herikweg aangehouden, nadat zij een 44-jarige man uit Spijkenisse hadden beroofd. Het viertal, dat op twee scooters zat, beroofde de Spijkenisser op de Hartelbrug van zijn scooter en ging er op de drie scooters vandoor. Politiemensen van het district De Eilanden stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de vier knapen, die aan het opgegeven signalement voldeden, bij de Spijkenisserbrug aan. Eén van hen kon zich aan zijn aanhouding onttrekken maar werd later door politiemensen van het district Zuid nabij zijn woning in de Den Hertigstraat in Rotterdam aangehouden. De Rotterdammers werden voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Hellevoetsluis, waar zij in verzekering werden gesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd donderdagmiddag rond half twee door politiepersoneel van het ditrict Oost een onderzoek ingesteld in een woning aan de Arthur van Schendeldreef. In de woning bleek een hennepkwekerij voor de stankklachten in de buurt te zorgen. In totaal werden zo'n tweehonderd planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Naar de hennepteler, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ZUIDLAND - Donderdagochtend omstreeks tien uur stelden politiemensen van het district De Eilanden, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een bedrijfspand aan de Scheijdelveweg in. In het pand werden twee hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 820 planten. Een medewerker van het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* OVERVAL MINIMARKT
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks kwart voor negen werd door twee mannen, waarvan er één was gewapend met een vuurwapen, een overval gepleegd op een minimarkt in de Zwart Janstraat. Twee in de zaak aanwezige medewerkers werden bedreigd, waarna één van de overvallers naar de kassa liep en daaruit een bedrag van een paar honderd euro haalde. Met hun buit verlieten beide mannen daarna de minimarkt en verdwenen in onbekende richting.


* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Samen met collega's van de Verkeerspolitie hield politiepersoneel van het Wijkteam Hillegersberg/Schiebroek (district De Noordhoek) donderdagmorgen en -middag bromfietscontroles op de Molenhoek, het Burgemeester Le Fevre de Montignyplein en in de Jan Schierecklaan. Tijdens de controles werden vijftig bromfietsen en -scooters gecontroleerd. In totaal werden 44 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer geen helm op, teveel vermogen, geen verzekering, diverse technische gebreken en verkeersovertredingen.

Middaguitgave donderdag 16 september

* VUURWAPEN IN KELDERBOX AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmorgen omstreeks elf uur in de Van Speykstraat een 38-jarige man uit Rotterdam aan. De man had kort daarvoor een 43-jarige vrouw uit Rotterdam bedreigd. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en troffen in de kelderbox van de vrouw een vuurwapen aan en namen het wapen in beslag. De man werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ochtenduitgave donderdag 16 september

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SPIJKENISSE - Woensdagmiddag omstreeks half drie stelden politiemensen van het district De Eilanden, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Sinaasappelgaard in. Op zolder werd een in gebruik zijnde hennepkwekerij met 441 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Een 42-jarige man uit Den Haag werd in de woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij na opgemaakt proces-verbaal werd heengezonden.


* VROUW AAN GEVOLGEN AANRIJDING IN ZIEKENHUIS OVERLEDEN

(Zie ook persbericht van 13/09/2004)
ROTTERDAM - Woensdagmorgen overleed in het Sint Franciscus Gasthuis een 73-jarige vrouw uit Rotterdam aan haar verwondingen, die zij zondagmiddag 12 september jl. opliep tijdens een aanrijding in de Diergaardetunnel.
Rond kwart over drie zondagmiddag jl. raakte tijdens een inhaalmanoeuvre een veertigjarige Rotterdammer met zijn auto de buitenspiegel van een auto van een 52-jarige Rotterdammer, botste vervolgens tegen de auto van een 51-jarige Rotterdammer en knalde frontaal daarna tegen een auto, waarin vier vrouwen, allen afkomstig uit Rotterdam, zaten.
De vier vrouwen (27, 37, 43 en 73 jaar) raakten allen zwaar gewond en werden naar diverse ziekenhuizen vervoerd. Het rijbewijs van de aanrijding veroorzakende Rotterdammer werd zondagmiddag direct ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.


* GREEP IN DE KASSA
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond kwart voor negen deed een nog onbekende man in een sigarenzaak op de Beukelsdijk een greep in de kassa en maakte daarbij zo'n vierhonderd euro buit. De man vroeg bij binnenkomst de 52-jarige eigenaar van de zaak om een pakje sigaretten. Direct hierna liep hij naar de kassa en griste er een aantal bankbiljetten uit, verliet de winkel, stapte in een voor de sigarenzaak gereedstaande rode auto en reed daarin weg.


* BEJAARD ECHTPAAR BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagavond rond tien voor half twaalf werd op Park Vossendijk een bejaard echtpaar beroofd. Het echtpaar afkomstig uit Rotterdam, in de leeftijd van 62 en 65 jaar, was vanaf een bingo op weg naar hun woning. Toen zij voor hun woning uit de auto stapten werden zij door een man bedreigd met een vuurwapen. Tussen de overvaller en de man (62 jaar) ontstond een gevecht, waarna de bejaarde man op de grond terechtkwam. De overvaller ging er vervolgens met een portemonnee vandoor. De man liep naar aanleiding van de vechtpartij diverse lichte verwondingen op. Door het echtpaar werd aangifte gedaan.
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmiddag en -avond, na klachten over te hoge rijsnelheden radarsnelheidscontroles op de Beverwaardseweg, Olympiaweg en in de Rosestraat.
Tussen kwart over vier en kwart voor zes namen op de Beverwaardseweg 31 van de 802 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.
Op de Olympiaweg hielden tussen zes uur en half acht 165 van de 569 de radarwagen passerende weggebruikers zich niet aan de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 102 km/uur. Tussen acht en negen uur flitste de snelheidsradar in de Rosestraat 33 van de 197 gecontroleerde automobilisten. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 80 km/uur in plaats van '50'.