Gemeente Hengelo

Panel over integratie minderheden

Zesde peiling Internetpanel van start

Integratie is het onderwerp van de zesde peiling van het Internetpanel Hengelo. Aan de panelleden wordt gevraagd hoe zij denken over de integratie van nieuwkomers en allochtonen. De resultaten zullen binnenkort aan de orde komen in het stadsdebat over integratie.

Integratie is al jaren een onderwerp waarover veel gesproken en geschreven is. De gemeenteraad van Hengelo ziet integratie als een belangrijk thema en denkt na over nieuwe kaders voor het integratiebeleid. Binnenkort wordt er daarom een stadsdebat over dit onderwerp georganiseerd.

Ter voorbereiding van dit debat is door het Steunpunt Minderheden Overijssel een onderzoek uitgevoerd onder allochtone burgers van Hengelo, waarbij gevraagd is hoe zij over integratie en het gemeentelijk beleid op dit punt denken. Nu is het de beurt aan het Internetpanel Hengelo om zich hierover uit te spreken.

Contacten met allochtone buurtbewoners, zwarte scholen en taalproblemen. Het zijn enkele onderwerpen die aan bod komen in de nieuwe peiling. De resultaten die naar verwachting eind september bekend zijn - zullen aan de orde komen in het eerdergenoemde stadsdebat. Tot en met zondag 26 september kan de vragenlijst worden ingevuld. De vaste panelleden zijn hiervoor inmiddels uitgenodigd. Burgers kunnen zich ook nog steeds aanmelden als nieuw panellid.