Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Fietster rijdt tegen stilstaande auto aan

Enschede

Donderdagmiddag 16 september omstreeks 14.35 uur vond op de Broekheurnering in Enschede een aanrijding plaats. Een 25 jr. fietster uit Enschede zag niet dat een 32 jr. automobilist, ook uit Enschede, met zijn auto stilstond op de fietssuggestiestrook ter hoogte van de Ypelobrink in Enschede. Zij reed tegen de achterzijde van de auto aan en kwam ongelukkig ten val. Door een ambulance is de 25 jr. overgebracht naar het ziekenhuis waar ze in ieder geval een nacht ter observatie werd opgenomen. (04-115572)

Aanhoudingen na diefstal

Twee personen aangehouden die clown en vlag met stok stelen

Enschede

Vrijdagmorgen om ongeveer 04.14 uur werd gemeld dat op de GJ van Heekstraat in Enschede twee personen fietsen. Een van de twee fietst met een clown op z'n nek en de tweede heeft een vlaggenstok met vlag bij zich. De twee worden even later op de Auke Vleerstraat in Enschede gesignaleerd en aangehouden. Een 18 jr. Enschedeer vervoerde de clown, een Ronald Mc Donaldclown, afkomstig van het gelijknamige restaurant op het Meubelplein aan het Schuttersveld. Een 20 jr. Enschedeer had een stok met vlag bij zich afkomstig van een bedrijf aan de Hengelosestraat in Enschede. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. De clown en de stok met vlag zijn achtergebleven in de portiersloge van de UT en zullen daar door de eigenaren worden weggehaald. De beide aangehouden personen zijn in de loop van vrijdagmorgen de 17e afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-115821)

Aanhouding na niet voldoen aan bevel of vordering

Man gedraagt zich erg irritant en vervelend, wordt aangehouden omdat hij niet voldoet aan een bevel om te vertrekken en weg te blijven

Enschede

Een 37 jr. Enschedeer is donderdagavond 16 september tegen 22 uur op de Oude Markt in Enschede aangehouden, meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de avond had hij zich een aantal keren erg vervelend en irritant gedragen ten opzichte van publiek wat o.a. bij het muziekevenement op de Oude Markt stond te kijken. Tot twee keer toe was hij door politiemensen verwijderd en opgedragen niet weer terug te komen. Tegen 22 uur werd hij voor de derde keer op de Oude Markt door politiemensen gesignaleerd, waarop hij is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering op grond van de Plaatselijke Verordening. Dit laatste, mede omdat hij voor de tweede keer in het openbaar een flesje bier aan het leegdrinken was en het muziekgebeuren nog niet was beëindigd en hij niet weer in gelegenheid kon komen om het publiek lastig te vallen. In de loop van vrijdagmorgen de 17e is ook deze aangehouden verdachte afgehoord en wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (04-115771)

Aanrijding letsel, eenzijdig ? of toch ?

Fietser weet zich niets te herinneren van aanrijding en wordt in het ziekenhuis opgenomen

Oldenzaal

In de loop van donderdagavond de 16e september komt de echtgenote van een 36 jr. Enschedeer aan het politiebureau in Oldenzaal. Zij verteld dat haar man die avond om ongeveer 19.30 uur hun woning per fiets heeft verlaten en richting Oldenzaal is vertrokken. Ongeveer 20 minuten later, omstreeks 19.50 uur, ziet een taxichauffeur haar man verdwaasd en met een bebloed hoofd rondlopen op de rotonde Enschedesestraat - Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal. De fiets stond ongeveer 30 meter terug op de Enschedesestraat met een verbogen voorvork tegen een boom. De taxichauffeur heeft een ambulance gewaarschuwd, die de 36 jr. heeft overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Hier is hij met in ieder geval een zware hersenschudding opgenomen. Hij kan zich helemaal niets meer herinneren en weet niet wat er gebeurd is. Vanuit het ziekenhuis werd de echtgenote gewaarschuwd die daarna naar de politie is gegaan. Onderzoek op de Enschedesestraat, daar waar de fiets werd aangetroffen, leverde geen sporen van een eventuele aanrijding op. Onduidelijk is dus of er een tweede partij bij betrokken is geweest of dat het een eenzijdige aanrijding betreft. Wellicht zijn er getuigen die iets hebben gezien of gehoord, zij worden verzocht hierover met de politie contact op te nemen. (04-115798)

Aanhouding na insluiping

Man aangehouden na insluiping in bedrijfspand en diefstal gsm en portemonnee

Enschede

Donderdagmiddag 16 september omstreeks 16.15 uur werd een 28 jr. Enschedeer betrapt die vanuit een van de ruimtes in een bedrijfspand aan de Ziekenhuisstraat in Borne, een gsm en een portemonnee had weggenomen. Een getuige hield de man vast tot de politie kwam die de 28 jr. heeft meegenomen naar het bureau. Van de 48 jr. eigenaar van de gestolen spullen is een aangifte opgenomen. De 28 jr. is in de loop van donderdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (04-115638)

Aanhouding na vernieling

Twee jongens aangehouden i.v.m. vernielen autospiegel en diefstal van terrasstoel

Hengelo

Vrijdagmorgen 17 september worden omstreeks 00.40 uur twee jongens betrapt bij het vernielen van een autospiegel. Deze auto stond geparkeerd aan de Javastraat in Hengelo en is eigendom van een 70 jr. bewoner van die straat. Getuigen zagen de vernieling en hielden de twee jongens vast tot de politie kwam. Ook bleek dat een van de twee met een terrasstoel had gelopen die afkomstig bleek te zijn van terras van een horecagelegenheid in de Hengelose binnenstad. De beide jongens, Deldenaren van 18 jr., zijn meegenomen naar het bureau waar uit het verhoor duidelijk werd dat een van de twee de stoel had gestolen en de spiegel had vernield. De andere persoon was er alleen maar bij geweest. Beiden zijn na verhoor in de loop van de nacht heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-115797)

Verkeerscontroles

Controles op rijden in verband met gesloten verklaring en rijden door rood licht

Oldenzaal / Rossum

In de loop van donderdag de 16e september werden in Oldenzaal en Rossum een drietal controles gehouden op het rijden in strijd met een gesloten verklaring en het rijden door rood licht.

Tussen 13.45 en 15.00 uur en 15.45 en 17.00 uur werd op de Markt / Steenstraat / Grootestraat / Deurningerstraat in Oldenzaal gecontroleerd op het rijden in strijd met de daar aanwezige gesloten verklaring. Zes automobilisten hebben een bekeuring van 65 euro gekregen. (04-115483)

Tussen 08.00 en 08.45 uur werd op de Enschedesestraat / Eektestraat in Oldenzaal gecontroleerd op het rijden door rood licht. Vijf automobilisten hielden zich hier niet aan en hebben een bekeuring van ieder 95 euro gekregen. (04-115370)

Tussen 07.00 en omstreeks 10.00 uur werd gecontroleerd op de Ootmarsumsedijk in Rossum op sluipverkeer. Hier werd aan acht automobilisten een bekeuring uitgedeeld van 65 euro voor het rijden in verband met een gesloten verklaring. (04-115400)

Verkeerscontrole

Verkeerscontrole in de Hengelose binnenstad

Hengelo

In de loop van donderdagavond de 16e september is in de Hengelose binnenstad een verkeerscontrole gehouden. Acht bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring en 21 fietsers kregen een bekeuring voor het niet hebben van de juiste verlichting. Daarnaast zijn een aantal bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel het foutief parkeren, het niet dragen van een helm enz. (04-115783)

---- --