Politie Zuid-Holland-Zuid

17/9 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

17-09-2004 - Persberichten district II

CONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens en verkeerscontrole hebben politieagenten 30 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 11 keer voor het niet dragen van de autogordel en 19 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. De snelheid werd gemeten met de zogenaamde laser patrol. Ze hielden de controle op donderdag 16 september 2004, op de Burgemeester Keijzerweg, de Willem Dreeslaan, de Edelweisslaan en de Ketelweg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 416 voertuigen.

ONGEVAL MET LETSEL
GORINCHEM- Op donderdagmiddag, 16 september 2004, omstreeks 16.20 uur, vond op de Rijksweg A15 een kop staart-aanrijding plaats tussen twee voertuigen, waarbij twee mannen gewond raakten. Een bestelauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Hedel, kwam vanuit de richting Rotterdam en moest remmen wegens filevorming. Hij zette de alarmlichten van zijn auto aan. De bestuurder van een achteropkomende bestelauto, een 40-jarige man uit Heerewaarden, zag dit te laat en botste achter op de andere auto. De 36-jarige bestuurder en zijn passagier, een 51-jarige man uit Rosmalen die lag te slapen, raakten gewond. De 36-jarige bestuurder had pijn in zijn borst en arm en werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De 51-jarige passagier klaagde over pijn in zijn rug, nek en borst en werd onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het UMC te Utrecht. Een ambulance die op de parallelbaan reed met daarin een patiënt, stopte en het personeel verleende eerste hulp. Ook twee brandweerlieden uit Tiel die in de file stonden verleende eerste hulp. Beide bestelautos raakten zwaar beschadigd.

STENEN GOOIEN
GORINCHEM- Drie jongens en twee meisjes in de leeftijd van 16 en 17 jaar uit Gorinchem zijn door politieagenten aangehouden na een melding dat ze stenen naar autos hadden gegooid. Dit gebeurde op donderdagavond, 16 september 2004, omstreeks 21.00 uur op de Buitenbaan. Na onderzoek bleek dat er vermoedelijk geen autos waren geraakt, maar dat de stenen op de weg waren gegooid. Na verhoor zijn alle vijf verdachten heengezonden. Overleg met de officier van justitie moet uitwijzen of er nog een strafrechtelijk vervolg komt.

VERLICHTINGSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een verlichtingscontrole in de Binnenstad hebben politieagenten 13 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op donderdagavond 16 september 2004. Nu de donkere dagen naderen doet de politie Zuid-Holland-Zuid doet een beroep op de weggebruikers (en de ouders) om vooral te zorgen dat de verlichting in orde is.

RIJDEN ONDER INVLOED
GROOT-AMMERS- Op vrijdagochtend, 17 september 2004, omstreeks 00.35 uur, is op de Provincialeweg N 216 een 15-jarig meisje uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies zij ruim boven de streep. Het meisje reed en de eigenaar van de bromfiets, een 20-jarige vrouw uit Groot-Ammers, zat achterop. Beiden droegen geen valhelm. Bovendien was de bromfiets niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.
GORINCHEM- - Op vrijdagochtend, 17 september 2004, omstreeks 02.40 uur, is op de Provincialeweg N 216 een 48-jarige man uit Brandwijk aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 23-jarige man uit Utrecht is als verdachte van inbraak in autos door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op vrijdagochtend 17 september 2004, omstreeks 03.05 uur, op de Schapedrift. Politieagenten kregen een melding dat er met een zaklamp in autos werd geschenen. Na een zoekactie werd de verdachte aangetroffen. Hij had een inbrekersvoorwerp in zijn zak en in de nabijheid waar de man liep vonden de agenten een zaklamp en spullen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt waar de spullen thuis horen.