Politie Zuid-Holland-Zuid

17/9 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-09-2004 - Persberichten district I

POLLERS
DORDRECHT- De personenauto van een 31-jarige vrouw uit Rotterdam is door pollers opgetild. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 16 september 2004, omstreeks 13.25 uur, op de Kuipershaven. De vrouw reed achter een andere auto over de pollers. Toen zij er overheen reed gingen de pollers omhoog en werd de auto opgetild. Daardoor traden de airbags in werking en knalden open. Personeel van de ambulancedienst kwam ter plaatse en constateerde dat de vrouw met de schrik was vrijgekomen. Ook de auto liep verder geen schade op.

GESTOLEN FIETS
ZWIJNDRECHT- Een 58-jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 16 september 2004, omstreeks 14.50 uur, op de burgemeester Bruinelaan. De man verklaarde dat hij de fiets in 1999 voor 50 gulden had gekocht. Hij wist niet dat de fiets gestolen was. Hij deed afstand van de fiets. Na overleg met de officier van justitie kreeg de verdachte een boete van 250 euro. Hij betaalde direct de boete, waarna hij werd heengezonden.

WINKELVERBOD
DORDRECHT- Een 35-jarige man uit Dordrecht is aangehouden, omdat hij een winkelverbod negeerde. Dit gebeurde op donderdagavond, 16 september 2004, in een winkel aan het Bagijnhof. De man werd in de winkel aangehouden door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

WINKELDIEVEN
DORDRECHT- Op donderdagavond, 16 september 2004, omstreeks 21.00 uur, zijn in een winkel aan het Drievriendenhof vier winkeldieven betrapt door beveiligingspersoneel. Alle vier de verdachten, vier vrouwen van 16, 18 en 26 jaar uit Rotterdam en 17 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht, hadden geprepareerde tassen bij zich. Daarin zat een grote hoeveelheid gestolen spullen waaronder 8 spijkerbroeken, 10 paar schoenen, jasjes, vesten en andere kleding uit diverse winkels. De verdachten zijn ingesloten en de politie zoekt uit in welke winkels de spullen gestolen zijn.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op vrijdagochtend, 17 september 2004, omstreeks 00.10 uur, is op de Laan de Verenigde Naties een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Op vrijdagochtend, 17 september 2004,omstreeks 03.10 uur, raakte op de Heimerstein een personenauto in brand. De brandweer bluste de brand. Toen politieagenten op een takelwagen stonden te wachten, ging de auto weer branden. De brandweer keerde terug en bluste de brand opnieuw. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto brandde gedeeltelijk uit.