CARE4CARE

Unieke samenwerking Stichting de Zonnebloem en Care4Care

Vandaag zijn in Diergaarde Blijdorp, onder het toeziend oog van mandril-apen,Care4Care en de Nationale Vereniging de Zonnebloem een bijzondere verbintenis aangegaan. De directeur van Care4Care en de voorzitter van de provinciale Zonnebloem in Zuid Holland, zetten hun handtekening onder een convenant dat zal leiden tot samenwerking tussen de landelijke vereniging die zich het lot aantrekt van langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en lichamelijk hulpbehoevende ouderen en het jonge detacheringbureau.

Initiatiefnemer Natalie Bommeljé: Ons bedrijf detacheert verzorgenden en verpleegkundigen bij diverse zorginstellingen in de Randstad. Naast onze dagelijkse bedrijfsactiviteiten vinden we het belangrijk dat ons bedrijf een bijdrage levert aan de maatschappij. Wij willen dat graag doen door onze medewerkers te stimuleren om vrijwilligerswerk te doen. Een organisatie als de Zonnebloem spreekt ons bijzonder aan omdat onze mensen vanuit hun beroep een bijdrage kunnen leveren. In de praktijk betekent dit dat onze medewerkers activiteiten van Zonnebloemafdelingen als verpleegkundigen gaan begeleiden. Care4Care vergoedt dan de helft van de tijd die de medewerkers daarin steken.

Bij de Zonnebloem werd het initiatief van Care4Care met gejuich begroet. Provinciaal voorzitter Marjan de Heer: Onze afdelingen gaan op stap met mensen die verpleegkundige zorg nodig hebben. Het wordt steeds moeilijker om verpleegkundigen te vinden die deze activiteiten willen begeleiden. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat de werkdruk in de verpleging alleen maar groter wordt. Soms komen onze activiteiten in gevaar omdat we niet aan verpleegkundigen kunnen komen en bij de Zonnebloem staat hoog in het vaandel de mensen uit onze doelgroep moeten kunnen rekenen op vakbekwame zorgverleners. Vandaar dat we zo blij zijn met het initiatief van Care4Care. In Diergaarde Blijdorp gingen de eerste Care4Care-verpleegkundigen aan de slag tijdens de traditionele provinciale diergaarde dagen.

17 sep 04 12:01